Az Isten keresés – 2019.04.14

Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel 
folyamodtok hozzám.  Így szól az ÚR 
Jeremiás 29, 13f.

Isten keresése az a Szív kérdése. Ő nem válaszol gyönyörű szavakra vagy bonyolult rituálékra.
Ő a Szív Kérdésére válaszol. A Böjt, a Csend és az Imakönyvek segíthetnek, de csak akkor, ha a Szív Isten után vágyik.
Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, 
úgy kívánkozik a lelkem hozzád, Istenem! 
Isten után szomjazik lelkem, az élő Isten után: 
Mikor mehetek el, hogy megjelenjek Isten előtt? 
Miért csüggedsz el, lelkem, miért háborogsz bennem? 
Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki az ő szabadításáért! 
Zsoltár 42, 2.3.6
Ha mellékesen keressük Istent, és más dolgok sokkal fontosabbak számunkra, hiába keresünk. Néha a víznek nyakunkig kell érnie, hogy végül is, komolyan hívhassuk Istent.
Ez történt Jónással. Csak akkor kezdett el imádkozni, amikor a Tengerbe dobták, és magán kívül volt a Félelemtől, hogy megfullad. Istenem ments meg engem! Ekkor Isten odarendelte az óriási
Halat, amely Jónást lenyelte. Három nap múlva Jónás komolyan imádkozott. Istenem, én azt akarom cselekedni amit TE parancsolsz nekem. Pontosan ezt várta Isten, hogy Jónás már nem minden dolgoknak legyen a saját Ura, hanem végeredményben is elismerje Istent, és az Ő Akaratát cselekedje. Tehát Isten meg tudta menteni, A Hal kiköpte őt a Partra. Ezután Jónás sietett oda, ahova Isten küldte, és nem volt többé semmi kifogása.
Isten arra vár, hogy feltétlenül lemondjunk a saját magunk erejéről és bölcsességünkről, hogy Ő megmenthessen bennünket az Ő meglátása szerint. Mindaddig, amíg mi akarjuk meghatározni, a Megmentést, hogyan és mikor kell ennek megtörténnie, akkor bizonyára hiába várunk. De ha már  semmilyen Kiutat nem találunk, akkor jön Ő. És amikor végűlis sírva kiáltunk, Uram Segíts, ments meg engem!!! Már semmit sem nem tudok magamon segíteni! – akkor Ő ott van az Ő segítségével. Várja a Szíveinknek kiáltását. Várja azt, hogy ismét Magához ölelhesse Gyermekét, azonban az Ő Dicsőségét sem a Szeretetét nem akarja megosztani semmiféle más dolgokkal. Csak egyedül Ő az ÚR, egyedül ŐT akarom hogy az én URAM és Megváltóm és Szabadítóm legyen.

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztusom, TE soha nem késel! Amikor én teljes Szívből hívlak, TE hallasz engem. Igen, te vagy a Szívem Királya, az Isten, Akit én szeretek, Akiért élek és Akinek minden Kérésének eleget akarok tenni. Igen, én szeretlek, mert TE engem előbb szeretettél.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: