Az Ő Igenje számomra – 2019.04.12

Bizony te alkottad veséimet, 
te formáltál engem anyám méhében.
Magasztallak, hogy oly megrendítően csodálatos lettem. 
Csodálatosak a te cselekedeteid, és jól tudja ezt lelkem. … 
Szemed látta alaktalan testemet, 
és könyvedben ezek mind le voltak írva, 
és a napok is, amelyeket rendeltél számomra, 
holott még egy sem volt meg közülük. 
Zsoltár 139, 13.14.16

Ez a Zsoltár sokat segített nekem az én Keresztény Életem kezdetén. Valójában véve mindég csak játszottam a saját életem megfogalmazásával, mert úgy láttam, hogy semminek sem nincs értelme és célja. És ezért gyakran ültem órákig, és komor gondolatokban, az Öngyilkosságot gyakoroltam. De ebben a Zsoltárban minden benne van. Ezen keresztül szólt Isten hozzám. Az én-önmegtagadásom és az öngyűlöletemnek megvolt az oka, és Isten lassan meggyógyított. Egy teljes átalakulás kezdődött, amikor Jézust URAM és Királyomként fogadtam el. Teljes átalakulás. Ez nem néhány másodpercen belül történt meg, mint egy csoda, hanem nagyon lassan, Évek és Évtizedek folyamán. Valahányszor csak én magamban voltam Istennel, az Ő öröme és békessége árasztott el. És amikor újra egyedül voltam és használtam a homályosságot, ismét előjöttek a sötét gondolatok.
Ez az ÚRNAK a Zsoltára, mindent megtett. Az Istenem, a Teremtőm; – nem a szüleim, vagy egy hülye véletlen. Istenem, az Atyám; – Nem az az ember, akinek soha nem volt ideje és mindig csak kinevetett. Istenem, anyám; – és nem az a Nő, aki merészen megtagadta a terhességet. Ő az ÚR akart engem. Ő formált engem és nem a véletlen. Ő akart engem, akkor is ha senki más nem akart engem. Ő azt mondta, Igen, amikor mindenki azt mondta, hogy Nem. Ő gondoskodott rólam, figyelt rám, szeretettel és melegséggel körülvett, amikor minden magányos és hideg volt. Hol található még egy ilyen Isten?
Minden én Napjaim ismeretesek voltak Neki, mikor még meg sem voltam. Ő Tudta, hogy én milyen nehéz Ember vagyok; – és mégis azt akarta, hogy én Éljek. Mennyire jó is ez számomra!!
E Zsoltár Szavai együttműködnek Istennek teljes Szeretetével. Hogy miként fordít figyelmet minden kicsiny részletre, hogyan formál és előállít, hogyan szeret és értékel. Nincs szava a véletlennek, csak a Mennyei Atyának. Vele az Életnek Célja és Értelme van. Őnála megtaláltam a Békességet sőt még az Örömöt is talál. Elvagyok fogadva. Őnála az vagyok aki vagyok.

Köszönöm, Mennyei Atyám!!! Te Szeretsz engem valóban. Oly sokat munkálkodtál értem! Igen, TE szeretsz engem. Már jóelőre tudtad a hibáimat, és mégis Igent mondtál. Ó, Atyám, milyen nagyon jó, hogy Megtaláltalak!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: