Egy Új, Hívő Keresztény – 2019.04.08

Azért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme, újjálett minden. 
2. Korinthus 5, 17 

Mennyire jó nekünk, amikor a régiek elmúltak, és nem terhelhet minket! Mennyire megkönnyebbültek vagyunk, amikor a gonosz dolgok emléke, amelyet szégyellünk, elhalványul és kialszik! Mennyire jó, ha a mi hibáinkat naponta nem tartjuk szem előtt, hanem megvannak bocsájtva és a Tenger mélyébe vannak vetve! Mennyire jó, ha a régi kötvények már nem tartanak bennünket és nem kötöznek minket, mert megvannak oldva! Mennyire jó, ha a régi kényszer átkozódni vagy részegeskedni, káromkodni vagy hazudni,  nem-még léteznek! Igen, Jézus mindent újjá tesz! A régiek elmúltak, minden újjá lett nem létezik többé.
Azonban az Ára mindennek nagyon magas számunkra: A régi Életünkbe kerül, amelyhez sajnos nagyon ragaszkodunk. Még akkor is ha az nyomorúság volt és szerencsétlen, ragaszkodunk hozzá. Mint a kutyám, ha van egy régi csontja. Ezt csak akkor engedi el, amikor megmutatok neki egy szép, nedvdús új csontot. Jézus azt akarja, hogy eltemessük a régi értéktelen életünket, hogy halálra adjuk, és ne hallgassunk többé a régi, jól-táplált Énünkre. Annak meg kell fulladnia a Keresztségben. És az ÚR Jézus pedig új Ént ad, egy Jézus-Ént, amelyben Ő az ÚR és a Mester, amelyet a Szentlélek irányít, és maga Jézus lakja azt. Egy Új Én, aki Istenre hallgat és Kommunikál Vele, a mindeneknek Atyjával.
Egy ilyen új születésnek növekednie kell. Mivel egy Baba emberi lény, és még sok tanulásra van szüksége,és ezek, az új Keresztények akik csecsemőként születnek. A Régiek elmúltak, s Újjá lett minden. A csecsemőknek erőre és sok szeretetre van szükségük ahhoz, hogy növekedjenek és erősek legyenek. Ők még szinte semmit sem tudnak, csak sírni. Folyamatosan, türelmes, szerető Keresztényekre van szükségük, hogy jól növekedjenek.
Semmi sem működik automatikusan. Meg kell szüntetnünk a régi, csonkot és stílust, ki velük gyökerestől! Ez magában foglalja az ellopott vagy megsemmisített dolgok javítását is. Ez azt is jelenti, hogy megtörjük az őseink vagy a saját bűnünk kötelékeit. Minden, az ellenséghez való kötődést elkel vágni; – Különben, miként is lehetnénk, teljesen szabadok Jézus számára?
És szükségünk van a Szentlélekre, aki Bölcsességet ad nekünk, aki segít nekünk a hitben, aki képvisel minket az imáinkban, aki hamis dolgokat tár fel, és aki életben tartja a mi Jézus iránti szeretetünket.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus, TE mindent jól meggondoltál! Tudod, hogy a Kisgyermekeket határozott Keresztényekké kell nevelni. Köszönöm, hogy megbízhatok Benned. Köszönöm, hogy a régi élet véget ért, és van egy új, Jézus szíve szerint!

PS: A Fiaim Keresztelése csodálatos volt! Az Úr jelenléte ott volt az ünnepségen. Ők az ÚR Jézussal fognak járni egy Úton. Ő pedig hű lesz hozzájuk, ezek pedig nagy Áldássá lesznek sokak számára.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: