Amint Jézus – 2019.04.05

Aki kér tőled, adj neki, és ha kölcsönkér valaki tőled, ne fordulj el tőle. …  Legyetek azért tökéletesek, amint a ti mennyei Atyátok tökéletes! 
Máté 5, 42. 48

Az ÚR Jézus új „Törvényeket“ hoz nekünk a hegyi prédikációban. Ezek, sokkal nehezebb számunkra, mint az Ószövetség Törvényei. Jézus ismeri a hozzáállásunkat, és azok szerint állítja be magát.
Jézus soha nem vár semmit tőlünk, amit a Mennyei Atyánk nem tenne meg Önmagáért. Ezért azt mondja a végén: Csakúgy, amint Ő, a Mennyei Atyánk tökéletes, azok legyünk mi is.
Mennyire jó nekünk, hogy Isten így foglalkozik velünk! Ha megkérdezzük ŐT, akkor ad, és ha kölcsönt akarunk venni, örömmel kölcsönöz. Ha elvesztettünk valamit, segít megtalálni. Ha valaki bocsánatot kér, megadja nekik. Ő Tökéletes, amire mi is vágyunk.
Természetesen nem adunk mindent meg a Kisgyermekeinknek, amit akarnak, és nem tehetünk eleget minden kívánságaiknak, mint egy Kívánsággép. Nagynak, erősnek és függetlennek kell lenniük! És Isten nem egy olyan olcsó Kívánságautomata. Ő meghallgat minden imát, És Ő tudja és látja, amit mi képzelünk, és azt adja meg nekünk ami a legjobb. Ő biztosan nem fukar, nem takarékoskodik, sem nem akar minket szenvedtetni.
Ő ad, de most csak attól függ, hogy elfogadjuk-e, Hit által és a mi Beállításunk által. Több alkalommal kérik az Emberek Imádságaikban ugyanazt a kérést. Isten már régen megadta nekik ezeket, de ők még mindig nem hiszik el. Mi mást kellene Istennek tennie, hogy higgyünk végeredményben is Neki??
Van egy közös megegyezésünk: Nem adunk Pénzt Alkoholistáknak. Megvehetünk nekik egy kenyeret és megadhatunk minden szükséges segítséget. De Pénzt semmiféleképpen. Ez rossz lenne, mert a kísértés túl nagy lehet, és mi lennénk felelősek az esetleges visszaesésért.
Nem adunk kölcsönt sem mindenkinek. Néhány ember nagyon függő, és inkább a hitelfelvételt részesíti előnyben, mint azt esetleg hogy önmaguk, erőfeszítést tegyenek az Ügy rendezésében. Nem is bohóckodunk azoknak, akik folyamatosan másokat használnak ki, hogy azok szegénnyé váljanak.
A mi Karakterünk spontán Segítőkészség. De megfontoljuk jól hogy kinek és mikor adunk segítséget. És szükségünk van Istennek Bölcsességére, mert mi nem tudhatunk mindent. Ő nagylelkű a mi számunkra, és segít minden szükségletben, és mi azt akarjuk, hogy az Ő gondolkodásmódja legyen a miénk is; – Az Ő Segítségével.

Köszönöm ÚR Jézus, TE soha nem vagy fukar, és nem bosszantasz  sem nem gyötörsz engem. TE  Szeretsz adni. TE Szeretsz segíteni. TE Szeretsz megbocsátani. Igen, én azt akarom hogy olyanná váljak mint TE; – Segíts!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: