A sanyargató vesszeje – 2019.03.20

Mert terhes igáját, a hátát verő botot,
sanyargatójának vesszejét összetöröd,
mint Midján napján.
Ézsaiás 9, 3

És néhány verssel később el lett magyarázva, hogy megy ez:  Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
(5. vers)
Vannak nagyon nehéz emeberek, és mi keresztyének néha elhívva érezzük magunkat arra, hogy segítsünk, mert reménytelennek tűnnek. De ezek az emberek gátlástalan egoisták, akik a helyzetüket használják fel, hogy embereket manipuláljanak és az akaratukat tegyék. Egy igazi köszönetet sem várhat el az emberk. Természetesen ezek mind sebzett emberek, akik elrejtik a sebeiket a határtalan önszeretet alá. Mindent személyesen vesznek. Folyton másokat tűntetnek fel rossz színben, megsértenek embereket halálosan.Megsajnáltatják magukat. És akkor az ember ül, és azt kell tennie, amit ők szeretnének. Ha egyszer meghallgatjuk őket, mindig újra jönnek és sírnak megint. De minden jó tanács pedig el van felejtve, nem tanulnak belőle.
Türelmet követelnek tőlünk, könyörületet és állandó megbocsátást, és addig használnak, míg össze nem törünk. Jézus nem akarja, hogy ilyen emberek kezében legyünk. Ő a tanácsadó, a béke hercege, és az erős Isten – Ő fog minket megszabadítani.
A másik, a nehéz ember lehet akár a házastársunk, a gyerekünk, a szüleink, nagynénink, barátunk, kollégánk, vagy a főnökünk. Majdnem pokollá teszik az életünket, és keresztyéni együttérzést követelnek tőlünk, türelmet, energiát és segítséget. És mégis, nem lehet nekik segíteni, s ezért mi még rosszabbul vagyunk. Jézus azt akarja, hogy mi békét találjunk. Nem ilyen kötöttségeket akar. Még a házasság is azért van, hogy békét találjunk, és ne pedig pokollá tegyük egymás életét. A konkrét megoldás mindig különböző. Felismertük a problémát, Ő minket erőssé tesz arra, hogy nemet mondjunk. Nem kell mindig aszerint eljárni, hogy mi „keresztyéni”. Ő nekünk nyugalmat akar teremteni: Helyeket és időket keressünk, amelyekben egyedül lehetünk az Urunkkal, hogy feltankoljunk. Akkor ötleteket ad, bíztat, bátorrá tesz.
Átveszi a felelősségünket. Mint ahogy ma arra gondoltam: Olyan sok van a gyenge vállaimon, hogyan hordozhatnám el! – és Ő válaszolt nekem: .. Te az én vállaimon ülsz. Igen, neki milyen egyszerű. Ő átveszi a terheimet, és hordozza az aggodalmaimat, és megbízhatok Benne. Még azokat az aggodalmakat is átveszi, amik mások miatt vannak bennünk. Sőt még az ilyen emberekről is gondoskodik.

Jézus, Te vagy az én Igaz megszabadítóm! Megszabadítottál a munka fojtogatásától, a végtelen stressztől. Megszabadítottál a nehéz emberektől, akik engem lenyomnak. Köszönöm, hogy Te felemeled a lelkem a porból. Köszönöm, hogy összetörted a vállaimon az igát! Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: