Fényünk a sötétben – 2019.03.19

A nép, amely sötétségben jár,
nagy világosságot lát.
A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog.
Te megszaporítod a népet,
nagy örömöt szerzel neki.
Úgy örülnek színed előtt, mint aratáskor szoktak örülni;
 ahogyan vigadnak, ha zsákmányt osztanak.
Ézsaiás 9, 1k

Pont így van ez Jézussal is: Ők, akik a sötétségben élnek, látnak egy villanó fényt: Jézust magát. Kicsoda Ő, örömöt szerez, hangos örömet, és az ember kalózként örül annak, ha zsákmányt szerez.
Mert Ő eltöri a hajcsárok botját, és eltöri az igát a vállainkról: hogy szabadok lehessünk!
Még a nehéz helyzetekben is örömét terjeszti, – ha hagyjuk neki, hogy Úr maradhasson. Akkor keresztül viszi örömét a szívünkön, és félelem és aggódás is eltűnnek. Milyen jó nekünk, hogy Jézus eljött. Az Ő fénye reménnyel tölt el minket.
És ezt a fényt ki kell vinnünk a világba. Az emberek reményre várnak, fényre, a test és a lélek gyógyulására. Bár gyakran csalódottak, haszontalan dolgokkal ütik agyon az időt, magánytól, depressziótól és rosszkedvtől szenvednek. Kihasználtak és elnyomottak olya sokan, és üres dolgok után futnak. Meg kell nekik mutatnunk: Jézus a világ fénye, a kiteljesedés az életben, az öröm, még aki megtart a nehézségben, maga béke és védelem.
Egy régi költő írta: Jézus az öröm minden bánatban… És így is van: Habár a bánat és a szomorúság itt van, és nehézségeket okoz, Jézus mindig erősebb. Bele túl leszünk rajta, és minden problémán, és erősen kitarthatunk. Ő keresztülhordoz a végéig egészen, ahol majd dicsérhetjük Őt vég nélkül. Ő az örömünk alapja. Bennünk él és minden fájdalom ellenére boldoggá tesz minket.
Csak a régi én nem akarja ezt. Az visszarángatna Egyiptomba, és szolgákká tenne sovány leves mellett. Jézust nem akarja követni, hanem aggodalmaskodna és félne inkább. A mi régi énünk élni akar, ezáltal a jézusi énünket megfojtani, hogy az ő öröme utat törhessen.

Köszönöm, Jézus, Te jó vagy hozzám! Te a szívemben élsz, és fényt teremtesz, reményt adsz és örömöt a fájdalom közepette is. Nálad biztonság van és védelem. Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: