Keskeny Út és Autópálya – 2019.03.17

Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják. 
Máté 7, 14

Az Út a Mennybe, az Út Istenhez keskeny, meredek, unalmas és tele van akadályokkal. Mindenütt a Reklámok: forró kolbász, forró kávé, kebab, mozi, és még: Autópálya is. Persze, gyakran szeretnénk kitérni a csábító ajánlatok szűkös Útjára.
Különösen ez az Autópálya-Reklám vonz sok keresztényt le a keskeny Útról. A rövidítés a Menybe! Ez könnyű! Mindenütt az Autópálya Próféták és hangosan Prédikálnak a Testvéreknek: Gyere, hagyd, a nehézségeket, figyelj rám, és jó fog lenni, egészséges, erőteljes, gazdag és az élet ismét szórakoztató! És sokan elhagyják az URAT, és az Autópálya felé mennek.
Pál figyelmeztet minket az Újszövetségben. Az utolsó időkben idegen Tanításokra hallgatnak s a Valóságtól viszket a Fülük. Igen, nem akarunk egy unalmas Evangéliumot, győztes Evangéliumot szeretnénk! Istennek teljes Áldását akarjuk: egészséget gazdagságot, örömöt és szórakozást! – és ezt ígérik a Próféták. Nagyon egyszerű, csak el kell hinni, és Isten az ötleteink szerint jár el. Vannak, akik oly módon felszívódnak ebben a tanításban, hogy már fanatikusak. Élő kapcsolatuk Jézussal összetört, az ima monológ és csak egy hirdetés lett. Néhányan hiszik ezeket, mert annyira intenzíven rábeszélték öket.
Ma láttam egy Videót egy Lelkipásztorról, amely a régi kígyót, a Sátánt hirdette. Egy mérgező Kígyót tartott a kezében, hogy illusztráció legyen. Nem tartotta közel a fejéhez, de középen, és játszott vele. A kígyó megszúrta. Továbbá hirdette az ördög minden mérgét, a halált, a betegséget és mindent. De hamar elkezdett remegni, a vér áramlott, és összeesett. Azt mondták róla, hogy halott. – Tehát, ha hiszel a saját tanításaidban, akkor fanatikussá válsz, és már nem reagálsz más dolgokra. Az egyik megtalálta a megoldást minden problémára, az egyik egy kiváló a Keresztények között …..
Kérlek, gyere vissza a Keskeny Pályára! Jézus ott vár, ahol eltértél. Kézen fog, előtted halad, és betakarva felvigyáz reád. Ővele könnyedén kezelhetőek az akadályok, és vele együtt öröm, boldog dalok, mély béke és új erő költözik be.
Ő az Út. Ő az Igazság. Ő az Élet. Csak Ő egyedül.

ÚR Jézus, bocsáss meg nekem, ha téves Útra térek, és rövidítést keresek. Inkább megyek Veled, TE Kézen fogsz. Eképpen jobb nekem, mint egyedül az Autópályán, amely nem vezethet a Menybe. URAM, milyen jó, hogy TE jelen vagy, nagyon, nagyon közel, hozzám! 

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: