Bűntudat és kudarc – 2019.03.06

Ha vétkeitek skarlátpirosak is,
hófehérekké válhattok,
ha vörösek is, mint a bíbor,
fehérekké lehettek, mint a gyapjú.

Ézsaiás 1, 18

Isten ismer minket pontosan. Tudja, hogy mennyire szenvedünk a hibáink, bűneink, szenvedélyeink és kudarcaink miatt, milyen sokszor vádoljuk magunkat, és milyen mélyen meghajolunk ez alatt a teher alatt. Ő sajnál minket, együttérez, mint Kainnal, miután leütötte a testvérét.
Isten együttérez a bűnösökkel. Ő ismeri az embereket, és mégis nagyon szereti őket. Mert az ember az Ő teremtménye, és mélyen bennünk lakik a lélek, a lélegzet, amit belénk lehelt. Tudja, hogy egyszer bűntelenek leszünk. Emiatt szeret ennyire, „ha” és „de” nélkül, fenyegetés nélkül: Ha mégegyszer ezt megteszed … Nem, Isten, más mint az emberek. Ő tényleg határtalan, ahogy a szeretete és a türelme. Emiatt nem esik nehezére megbocsátani. A szeretet mindezt lehetővé teszi. Még a vérbűnt is megbocsátja. Még a sátán kultuszt és tiszteletet is. Nincs olyan bűn, amit nem tudna megbocsátani.
A probléma csak az. hogy nem akarjuk ezt elhinni. A sátán a bűnünket folyton a szemeink előtt tartja, emlékeztet és kikészít: és hagyjuk megtörténni, mert Jézus szabadítását nem ismerjük vagy nem hisszük.
Azt gondoljuk, hogy különleges esetek vagyunk, és rajtunk senki nem segíthet. A mi bűnünk túl rossz. Milyen szörnyű, ha valakinek szenvedélye van és újra visszaesik. Vagy Jézus újra és újra megbocsát? Minden reggel újra új?
Ne becsüljük alá a kegyelmét. Hisz az valóban határtalan.
Egy testvér a válása után minden éjjel pálinkát ivott, hogy aludni tudjon. És reggelenként fájós fejjel megbocsátásért imádkozott. Jézus figyelmeztette őt. Egy bizonyos ideig tartott, néhány évig is míg az embernek már nem kellett az alkohol. Azalatt az idő alatt Jézus hordozta ezt az embert, és minden reggel újra megbocsátott neki. (ezt a „terápiát” nem tanácsolom).
Nem szabad játszanunk a kegyelemmel, mert eljátszuk. Őszinte bűntudatról beszéljünk, őszinte bűnökről, és vágyakról.
Milyen jó, hogy Jézus tudja, hogy mit akarunk. A szívünk alapjáig lát és tudja, hogy valójában mennyire szeretjük őt, még amikor bűnösök vagyunk.

Kérlek, Jézus, küldd el a Te Szent Lelkedet, aki megérteti velem, hogy Te megbocsátottál, hogy mindig szerettél, és türelmes voltál hozzám. Bocsásd meg, hogy nehezemre esett hinni. De a Te szavad azt mondja: Te engem tisztává tesz, mint a hó, és fehérré, mint a gyapjú! Emlékeztetetem magam erre újra, ha az áruló megint eljön. Uram, állj mellém!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: