Elizeus és az Olaj – 2019.03.03

És tölts ezekbe az edényekbe! (olajat) 
2.Királyok 4, 4

Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott Elizeushoz: Szolgád, az én férjem meghalt; és te is tudod, hogy szolgád félte az Urat. Most eljött a hitelező, hogy elvegye két gyermekemet rabszolgájának. Elizeus megkérdezte tőle: Mit tehetek érted? Mondd meg nekem, mi van a házadban? Az asszony így felelt: Nincsen egyéb szolgálód házában, csak egy korsó olaj. Elizeus ezt mondta: Menj, kérj kölcsön edényeket ott kinn minden szomszédodtól, üres edényeket, de nem keveset. Azután menj be, zárd be magad és fiaid mögött az ajtót, és tölts ezekbe az edényekbe. Amikor megteltek az edények, ezt mondta az egyik fiának: Tégy elém még egy edényt! De az így felelt neki: Nincs több edény. Ezután nem folyt több olaj. (Szabadon a 2. Királyok 4, alapján)  
Az Olaj, az egy Szimbólum, ami a Szentlelket illeti. Az Edények pedig mi vagyunk, a mi Szívünk, a Gondolataink, az Érzelmeink, a Testünk és minden Életterületünk. A mi Tehetségeink, Kívánságaink, Hobbink és a mindennapi Munkánk is hozzátartozik. Ezeket mi elképzelhetjük, mint nagy s kicsi Edényeket. És mind teljesek/betöltve Istennek Lelkével.
A Léleknek Gyümölcsei a Szeretet, Öröm, Könyörületesség, Türelem, Kedvesség és Önfegyelem. Képzeld el, minden áthatva lenne a Lélektől és mindenhol az Öröm uralkodik és a másiknak is a Lélek  Alapvető jellemzője! Mily szép, nyugodt és betöltött lenne a mi Életünk!
De ezért szükség van, üres Edényekre. Vagy mint képzeled te, ha még a mosogatóvíz még az Edényben van miként nézne ki az Olaj?- Használhatatlannak.
Ezért tehát mi elkel tüntessünk minden Szennyet. Minden Önzőséget, minden Túlérzékenységet, minden Keserűséget, minden Nemmegbocsájtást és Bosszúállást, Pletyka és gonosz Beszédet, Tisztátalan Fantáziákat, Hazugságot stb.
Hagyjuk magunkat inkább a Lélektől vezetve és nem a mi régi elhizlalt zsíros Énünktől.
És ha mi végeredményben is üresek vagyunk, az ÚR Jézus Krisztus betölt minden üres Edényt, tehát minden tiszta Életterületet. Mily jót tesz ez!! Ekkor végül is Menny van a Földön.

Oh, URAM Jézus, segíts engem szentnek lennem Teérted! Üresíts ki és tisztítsál meg mindentől ami Neked nemkedves. És töltsél be a TE jó Lelkeddel. Én nem szolgálhatok Neked, amint vagyok. A TE megtisztításodra van szükségem, Megbocsájtásra és a TE Lelkedre!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: