Hatásos közbenjárás – 2019.02.27

De sietve menekülj oda, mert semmit sem tudok tenni, amíg oda nem érsz.
I Mózes 19, 22

Az Úr el akarta pusztítani Sodomát és Gomorát a brutális bűneik miatt. De Lót, Ábrahám unokaöccse az egyik városban élt. Az Úr meglátogatta a várost, és látta, hogy pontosan nagyon szörnyű, mint ahogy hallomásból tudta. El kell pusztítani a várost, de Lótot meg akarta menteni – mert Ábrahám imádkozott érte. Emiatt az ima miatt az Isten semmit nem tudott tenni, amíg Lót biztonságban nem volt. Eztán indult az igazságszolgáltatás.
Milyen sok embert menekül meg, mert mellette van egy imádkozó. Milyen sok szerencsétlenség lett elkerülve, mert Isten gyermeke ott van. Isten nem akadályoz meg mindent, de sokat. A mi imáink nagyon fontosak!
Ábrahám imádkozott Lótért és az Úr meghallotta és megmentette. Semmit nem tudott tenni, mielőtt Lót biztonságban volt. Vajon a mi imádságaink is ilyenek? – Igen! (Jakab 5, 16b)
Isten szereti , ha másokért imádkozunk, ha az egész szívünk erejét a kérésbe fektetjük. Nem írhatunk Neki elő semmit, de mint gyerekek könyöröghetünk! Nem kell rituálét végre hajtanunk és technikákkal imádkoznunk, csak a szívünkből kell szólnunk.
Ha egy házastárs keresztyén,akkor a másik és a gyerekek is szentek Isten számára. Ez nem azt jelenti, hogy megmenekültek és a mennybe mennek, de védve vannak mégis, Isten tulajdonát képzik. Ha a partner meg van mentve, akkor mennyei védelmet kap. A gyerekeknél hasonló, addig míg elhagyják a háztartást. De a mi imádságaink használnak és Isten nem engedi hogy a porba hulljanak. Gondoskodik a gyerekeinkről és ha szívből hiszünk, megment az örökkévalóságra. Meghallgatja az imádságokat. Nagyon fontosak. És a hitünk szerint cselekszik, amiket Ő maga a szívünkre helyezett.
Nem szabad abbahagynunk vagy bátortalanokká lennünk az imádkozásban a társunkért vagy gyerekeinkért. Még a barátaunkért is hűen helyt kell állnunk. Ugyanúgy a hazánkért, a városunkért, falunkért, szomszédaunkért, kollégákért, és az ellenségeinkért is. Sok áldást eredményezhet az ima!

Köszönöm, Jézus! Megígérted, hogy meghallgatod az imádságokat. Ezért Rád bízzuk az életünket. És kérünk az országunkért, hogy mentsd és szenteld meg. Te tudod, hogy sok az igazságtalanság, sok a korrupció, magány, alkoholizmus, szeretetlenség! Milyen sok ember sír csendes könnyeket, milyen sokan vágyakoznak felejtés és a halál után, milyen sokan keresnek Téged és mégis tévútra tévednek… Ó, Uram, kegyelmezz a földünknek!  

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: