Gyermekek / Felnőttek – 2019.02.23

Gyermekek és csecsemők szája által is, …
építed hatalmadat 
micsoda a halandó – mondom –, 
hogy törődsz vele, 
és az emberfia, hogy gondod van rá?
Zsoltár 8, 3.4.5

Igen, Isten Dicsőséget és Köszönetet kap a Gyermekektől sőt a Kicsiny Babyk-töl is! Ők oly boldogak, oly könnyelműek, oly szabadok és egyáltalán nem ,, szent-óvatosak“. Oly vidáman gagyognak. Nemtörődnek azzal, hogy más mit gondol róluk. Mert ők az Anya Ölébe vannak. Ott ők biztosak. És ha megéheznek, az Anyuka szolgál az Üveggel. És ha Cucli leesik, Anyuka felvesz ismét. És ha a Pelenka telve van, Anyuka majd újat vesz elő …. Mily jó is ez az Állandó-Gondviselőssége az Anyának“ Miért is lenne egy kicsiny Gyermek gondban vagy miért is kellene Gondolkozzon valamin? Ő biztos és biztonságban van, mert az Anya mindenekfelett gondot visel.
És most, szeretném összehasonlítani ezeket a Felnőttekkel. Ők dörmögnek és morognak. Ők az Életnek a Komolyságát látják. Ők nem tudják, hogy mi lesz holnap. Gondjuk van. Félnek. Megélhetőségi szükség-érzelmük van. A Nyugdíj Félelmük is van, a Munkahely, a Család. Minden irányban, csak a Szükség és Nyomorúság, Gondok és Félelmek.
Azért is mondja Jézus: Ha ti nem lesztek olyanokká mint a Gyermekek, akkor semmiféleképpen nem mehettek be a Mennyországba.
Hát ez egy nagy Különbség: Itt a boldog Gyermekecskék, és amott a komoly, meggörnyedt Felnőttek.
Mi Keresztény Hívők, Istennek Gyermekei vagyunk! Vajon Ő nem viselne gondot mireánk? Elfeledhetne Ő bennünket? Vajon nem tudná, hogy mire van szükségünk, mi is kel nekünk valóban? Vajon nem ad Ő Választ a mi Szükségeink, Félelmeink felől? Ó mily kicsinyhitűek is vagyunk és telve Félelmekkel!!
Mi inkább szeretnénk mint kicsiny Gyermekek a Mennyei Atyánk Ölébe lenni! Ha talán egy Parkolóhelyre volna szükségem vagy 100 Euró Többletre: Ő az én Atyám! Ha a Gyermekek betegek vagy az Autó: Ő már Gondot visel ezekről! Mindenre megbízhatok én Őbenne, (még akkor is ha ez nekem néha nehezemre esik). Oh, mily szabaddá és boldoggá tesz ez engem ha mindez sikerül, Neki adnom minden Gondomat! Akkor majd valóban szabad vagyok, és Ő valóban segít.
Én nem akarok ellustulni, csak mindent Őreá akarok bízni. Ővele egyetemben, minden Munka örvendetes. Dicsőség az ÚRNAK!!

Igen, URAM! Én dicsőíthetlek és magasztalhatlak, én örvendhetek, nyugodtan haladhatok Utamon, mert TE jelen vagy! TE mindenről gondot viselsz, azokról is amit én esetleg elfeledek, vagy nem is veszem számba. TE oly jó vagy hozzám, mint egy teljesen szerető Atya! Köszönöm!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: