Krisztusi egység – 2019.02.14

Ó, mily szép és mily gyönyörűséges,
ha a testvérek egyetértésben élnek!  —
Olyan, mint a Hermón harmatja,
 amely leszáll a Sion hegyére.
 Csak oda küld az ÚR áldást és életet mindenkor.
Zsoltárok 133, 1. 3

A testvérek az Úrban, ők az én húgom és bátyám. Mi együtt vagyunk Jézus teste, az Ő gyülekezete. Mindenki aki Jézusban hisz, hozzá tartozik – baptisták, katolikusok, evangélikusok, lutheránusok, és így tovább. De nem minden baptista, katolikus, evangélikus és lutheránus tartozik Jézus testéhez! Aki nem hisz Benne, nincs része benne és az Ő testében, még ha meg is van keresztelve. Csak a hit a belépőkártya, és anem a gyülekezeti tagság, vagy a gyermekkeresztség.
A testem egészséges és éber, ha minden rész összedolgozik és egyik sem beteg. Ha valamelyik zavargó, például a gyomrom, vagy a fülem, a manduláim vagy egy fogam, akkor mindannyian együtt szenvednek vele. Ez a betegség.
Jézus testében is ugyanígy van. Ha egy zavargóként van jelen, akkor mind szenvednek. És ha mind jól együtt dolgoznak, akkor nyugalom uralkodik, béka és öröm. Csodás!
Igaz, amit a Bábel tornyánál az emberek megkíséreltek. Egy tornoyt akartak építeni a mennyig, de Isten összezavarta a nyelveiket, és nem értették már meg egymást. Isten látta, hogyha így együtt tudnak dolgozni és összeállni, akkor számukra semmi nem lehetetlen.
Ha mi összeállunk, akkor semmi nem lehetetlen. A torony a mennyig elkészül, az imánkon és hitünkön keresztül. Akkor jön az áldás, mint a harmat.
Figyeljünk oda, hogy ne legyen semmi gonosz fecsegés. Ne higgyük el, ne figyeljünk oda! És nem fog elterjedni, még akkor sem, ha igaz.
Bocsássunk meg mindig, még ha nehéz is. Ne legyenek keserű gyökerek a szíveinkben.
Alázatosak legyünk egymással szemben, akkor nem fog uralomvágy uralkodni közöttünk. Mert Ő az Úr !
Ne veszekedjünk a tanítás apróságain. Lássuk meg a nagy dolgokat, amik összekötik a hitünket. De határolódjunk el a koráramlatoktól, mint a hinduizmus, ezotéria, stb.
Ahol a gyülekezetvezetőség együtt imádkozik, akkor növekszik a  gyülekezet. Ahol az ellenség és a gonosz van, ott burjánzik a gaz. Imádkozzunk együtt!

Köszönjük, Jézus, a testedet, a testvéreket ,a vezetőséget, a sok különböző adottságot és ajándékot! A Te tested csodálatos, azon van Isten áldása, a béke, az öröm és a szeretet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: