Keménység – 2019.02.09

Ekkor haragosan végignézett rajtuk, és sajnálta őket szívük keménysége miatt.
Márk 3, 5

Jézus egy zsinagógában volt. Ott volt egy ember akinek sorvadt volt a keze. A farizeusok kiváncsiak voltak, hogy mit tesz Jézus: Szombaton meggyógyítja-e vagy megtartja a nyugalom törvényét. De Jézus nem tartotta, Ő Isten kegyelmét adta tovább. Megkérdezte az írástudókat: Mi tilos szombaton? Rosszat tenni vagy jót? De ők hallgattak. Ekkor haragosan végignézett rajtuk, és sajnálta őket szívük keménysége miatt. És meggyógyította a betegeket, mert a könyörület nagyobb és erősebb, mint a tan. De a tudósok gonoszok voltak, mert elhatározták, hogy végeznek Jézussal.
Így van ez sötéttel és világossal, fehérrel és feketével, könyörülettel és önigazolással: elkülönülés van köztük.
A szent szolgák, akik csak az írást ismerik, de Isten erejét és a könyörületet nem, Jézust ki akarják végezni, az Isten Fiát, a szeretetet egy személyben. Gyülölet és fanatizmus, törvényeskedés annyira elterjedt, hogy a szív mindenfelé megkeményedett Jézus ellen. Az ördög dörzsöli a kezét és örül a vitának és haragnak.
Mi nem válhatunk ilyenekké! Ne legyen kemény, makacs szívünk. Jézust, az élő Urat kell magunkban hordozni!
Emiatt kell erre figyelnünk, hogy élő kapcsolatunk legyen vele. Egymással kell beszélnünk , és nem csak hosszú monológokban imádkoznunk. Rá kell hallgatnunk.
Olvassuk a szavát és hagyjuk hogy az megérintsen minket. Nem csak a bibliai tudományokat és a helyes tanításokat, hanem Jézust akarjuk megtalálni. Figyeljünk Rá, hogy ne legyenek keserű gyökerek a szíveinkben: önsajnálat vagy vád mások ellen. Ez megöli a kapcsolatot Jézussal, aki a megbocsátás királya.
Engedelmeskedjünk Neki, és bízzunk Benne. És mégis ha engedetlenek lennénk, térjünk vissza hozzá gyorsan új esélyt kérve. Ő visszafogad.
Szeressük a gyermekeit, tiszteljük egymást, figyeljünk és segítsünk, mert Ő is szereti a testvéreinket.
Egyek vagyunk Vele, tehát nekünk semmi nem lehetetlen. Ja megkeményítjük a szívünket, elveszítjük.

Ó, Jézus, olyan sok minden van, ami engem Tőled elválaszthat. Adj többet a Te lelkedből, hogy gyorsabban tanuljak, engedelmeskedjek és bízzak Benned, hoyg gyorsabban megbocsássak és jobban szeressem a testvéreimet. Segíts, a régi énem ezt nem akarja, de én igen!

Werbeanzeigen

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s