A Szeretet Palástja – 2019.02.08

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, ,,mert a szeretet sok bűnt elfedez“. 
1. Péter 4, 8

Én egy hosszú, széles, vastag Kabátra gondolok, amelyet egy nagy Ember hord, és egy kicsi Gyermekre. Valamit rosszul cselekedet a Gyermek és rohan az Apjához és elrejtőzik a Kabát alá.
Ez az Apai Kabát, ez egy Védelem számára, és az Apa befedezi az ő Gyermekét és ezzel megvédi őt. – Eképpen cselekszik velünk is Isten, amikor mi ismételten bűnt követünk el és ez nyughatatlanná tesz bennünket, vagy ha mások gúnyolódnak, vagy megtámadnak: Ő elfedez engem az Ő Szerető Kabátja alá. Megmutatja másoknak a Helyes eljárást, és nem nyilvánítja a mi Bűneinket, Adósságainkat, Ő nem nyilatkozik ezekről hanem elfedezi az Ő Gyermekét.
Mily jó, mily biztosan érezhetem én magam! Eképpen kel énnekem is eljárnom az én Testvéreim és Testvérnőimmel. A szívélyes szeretet egymás iránt, elfedezi a Testvérek tévedéseit. Miért is lennék én az aki nyílvánit minden Tévedést a másikról? Mert hát ez a ,,Testvérek Árulójának“ a dolga!
(Lásd. Jelenések 12, 10)
Sajnos sok Testvérek vannak, akik a többi Testvérek Gyengeségeivel házalnak. Miért cselekszik ezt? Miért teszik magukat az Ellenség eszközévé? Ez csak egy megsértet Büszkeség?
Kisebbrendűségi komplexus? Igazsági káprázat? – Soha, soha ne tegyük ezt meg ismét!
Isten az én Bíróm, és nem a Szomszédom vagy Testvérem, ha esetleg ők ezt nagyon is akarnák. Isten ítéli meg ha én helyesen járok el vagy nem; – és ha én bukok el, Ő megbocsájt nekem, – mily jó!
Istennek Országában, vannak sok Pletykák minden Nagyok felől. Például, hogy milyen nagyon szeretik a Pénzt, avagy a Titkárnőjüket, arról hogy miként gyűjtik a Luxus Autókat avagy hogy egy Privát Repülőgépjük van. De hát: ez az én Dolgom, hogy ezeket a Isten Férfiait megítéljem, avagy Isten teszi ezt? Tudom én tulajdonképpen ha a Híresztelés igaz? Én csak annyit tudok, hogy az ellenség minden Isten Emberét megtámad és gonoszt próbál elkövetni ellene, Isten azonban megbocsájt és hordozza őket.
Nem akarom többé a Híreszteléseket elhinni, hanem inkább az én Testvéremet mély Szeretettel fogjam körül, minden ő Gyengeségeivel, Tévedéseivel, Esélyeivel és Bűneivel, és hogy ezeket a Szeret Kabátja alá rejtsem.
Sőt a nagy nagy Bűncselekményekkor sem ( Például Házasságtörés) mert a Bibliának van erre is eljárása ( Lásd Máté 18, 15-35). Ez Úthoz kell ragaszkodnunk, és nem szabad elköteleznünk egy karaktergyilkosságot. Ellenkező esetben Isten egyszer Maga fordul ellenünk.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE befedezel engem minden én gyarlóságaimmal a TE Szeretet Kabátod alá. Nálad én biztos helyen vagyok és biztonságban, mint egy Gyermek az ő Apja Kabátja alatt. Köszönöm, TE megbocsájtasz nekem! – és én megbocsájtok az én Testvéreimnek és elfedezem az ő Gyengeségeiket.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: