A Szeretet Palástja – 2019.02.08

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, ,,mert a szeretet sok bűnt elfedez“. 
1. Péter 4, 8

Én egy hosszú, széles, vastag Kabátra gondolok, amelyet egy nagy Ember hord, és egy kicsi Gyermekre. Valamit rosszul cselekedet a Gyermek és rohan az Apjához és elrejtőzik a Kabát alá.
Ez az Apai Kabát, ez egy Védelem számára, és az Apa befedezi az ő Gyermekét és ezzel megvédi őt. – Eképpen cselekszik velünk is Isten, amikor mi ismételten bűnt követünk el és ez nyughatatlanná tesz bennünket, vagy ha mások gúnyolódnak, vagy megtámadnak: Ő elfedez engem az Ő Szerető Kabátja alá. Megmutatja másoknak a Helyes eljárást, és nem nyilvánítja a mi Bűneinket, Adósságainkat, Ő nem nyilatkozik ezekről hanem elfedezi az Ő Gyermekét.
Mily jó, mily biztosan érezhetem én magam! Eképpen kel énnekem is eljárnom az én Testvéreim és Testvérnőimmel. A szívélyes szeretet egymás iránt, elfedezi a Testvérek tévedéseit. Miért is lennék én az aki nyílvánit minden Tévedést a másikról? Mert hát ez a ,,Testvérek Árulójának“ a dolga!
(Lásd. Jelenések 12, 10)
Sajnos sok Testvérek vannak, akik a többi Testvérek Gyengeségeivel házalnak. Miért cselekszik ezt? Miért teszik magukat az Ellenség eszközévé? Ez csak egy megsértet Büszkeség?
Kisebbrendűségi komplexus? Igazsági káprázat? – Soha, soha ne tegyük ezt meg ismét!
Isten az én Bíróm, és nem a Szomszédom vagy Testvérem, ha esetleg ők ezt nagyon is akarnák. Isten ítéli meg ha én helyesen járok el vagy nem; – és ha én bukok el, Ő megbocsájt nekem, – mily jó!
Istennek Országában, vannak sok Pletykák minden Nagyok felől. Például, hogy milyen nagyon szeretik a Pénzt, avagy a Titkárnőjüket, arról hogy miként gyűjtik a Luxus Autókat avagy hogy egy Privát Repülőgépjük van. De hát: ez az én Dolgom, hogy ezeket a Isten Férfiait megítéljem, avagy Isten teszi ezt? Tudom én tulajdonképpen ha a Híresztelés igaz? Én csak annyit tudok, hogy az ellenség minden Isten Emberét megtámad és gonoszt próbál elkövetni ellene, Isten azonban megbocsájt és hordozza őket.
Nem akarom többé a Híreszteléseket elhinni, hanem inkább az én Testvéremet mély Szeretettel fogjam körül, minden ő Gyengeségeivel, Tévedéseivel, Esélyeivel és Bűneivel, és hogy ezeket a Szeret Kabátja alá rejtsem.
Sőt a nagy nagy Bűncselekményekkor sem ( Például Házasságtörés) mert a Bibliának van erre is eljárása ( Lásd Máté 18, 15-35). Ez Úthoz kell ragaszkodnunk, és nem szabad elköteleznünk egy karaktergyilkosságot. Ellenkező esetben Isten egyszer Maga fordul ellenünk.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy TE befedezel engem minden én gyarlóságaimmal a TE Szeretet Kabátod alá. Nálad én biztos helyen vagyok és biztonságban, mint egy Gyermek az ő Apja Kabátja alatt. Köszönöm, TE megbocsájtasz nekem! – és én megbocsájtok az én Testvéreimnek és elfedezem az ő Gyengeségeiket.

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s