Csapatmunka – 2019.02.06

És ő „adott“ némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul,
Efézus 4, 11

Jézus a gyülekezet, a Jézushívők feje. Nem egy ember, hanem Jézus a fej. Minden más ember a test egy része, mint a kar, mint a láb, mint a has vagy az ujjak. De ez egyedüli fő Jézus, és Ő is marad, akármilyen az egyházi szervezet.
Minden testrésznek megvan a maga adottsága, amelyek végzik a feladatukat. Úgy kell, hogy legyen a csapatmunka, hogy mindegyik használatba legyen véve, hiszen mindegyik szükséges. Lehet, hogy egy ember, mint a vezető egyénsiég elől meg, prédikál, és a nevére veszi a gyülekezetet – ahogy az én nevem  áll az áhítatoknál, habár az emberek együtt dolgoznak. Egy vezetőnek alázat kell, nem, hogy mindenért felelős legyen, hanem hogy minden végezhesse a feladatát. Meg kell Istenben bíznia, hogy a felelősséget kiadja a kezéből néha. Csapatban a gyülekezetet jobban lehet vezetni, mint egyedül.
Kis csoportban lehet jobban gyakorolni az alázatot, ami megtérül, ha végül vezetni akar az ember. Nagyobbra kell értékelnünk másokat, mint magunkat, hogy Isten az embereit megerősítette és megláthassunk, ahogy minket fel akar kenni. Isten vezető alázatosak. Jézus gyülekezete sokszor egész más, mint a miénk.
Arra a gyülekezeti rendszerre, amit Ő szeretne, nagyon sok áldást és erőt fektet. Mindannyian együtt erősebbek vagyunk, mint egyedül.
A gyülekezet célja a következő:
… hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától;  hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus.

Köszönöm, Jézus, hogy Te mindenre gondoltál! Minden stressztől meg kell szabadítanunk a gyülekezetet, és nyugalomban Rád hagyatkozunk. Te vagy az Úr, aki elhívja az embereket. Mindenről gondoskodsz! Uram, adj alázatot, hogy egymással dolgozzunk, imádkozzunk és a Te országodat építsük. Ahol Te vagy, ott szabadság és béke van!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: