Isten báránykája – 2019.02.05

Jó legelőn legeltetem majd őket, és Izráel magas hegyein fognak tanyázni. Jó tanyájuk lesz, ott heverésznek, és kövér legelőn legelésznek Izráel hegyein.
Ezékiel 36, 14

Isten jó! Ő minden báránykáját nevéről ismeri. Pontosan tudja, hogy hol vannak, mit tesznek és mit kívánnak. Ő az Atya, aki sosem téveszti szem elől az övéit. Türelmes, mint Atya, – még akkor is, amikor a gyerekek tévednek, már a megbocsátásra és a kényeztetésre vár. Ő egyszerűen jó! Sok évig bárányaim voltak. Nehéz a fiatal juhokkal. Olyan buták! És mégis szeretetreméltóak.Olyan pimaszok is. És mégis félősek és védelemre szorulók.
Vannak még az erős, zsíros, túlbuzgó és sértődékeny tyúkok, és bárányoknál minden van, ami elképzelhető. Egyáltalán nem egyszerű mindenkiről gondoskodni. De Istennek sokkal több lehetősége van, mint a pásztoroknak. Ő tökéletes, mindent tud, szeretettel néz minket, és nem keresi a hibáinkat, amiért rágalmazhatna, minden problémánkra megoldást tud. Ő tényleg tökéletes.
Mi vagyunk a nyája, és mind közülünk különböző. És mégis Isten képes belőlünk alkalmast csinálni. Némelyek tényleg súlyosan sérültek. Mások állandóan megsértődnek. Egynek folyton az előtérben kell lennie, a másik mindig kommentárokat ad, némelyek magánytól szenvednek, mások csalódtak és nem találják a vissza utat, valaki meg valami különös tanítással jelenik meg, – mindenkinek megvannak a saját problémái, erősségei és gyengeségei.
Olyan jó, hogy Isten mindenkivel jól bánik. A nőkkel is, akik egyedülállóak és partnert keresnek. Vagy a férfival, aki nem talál egyszerűen egy nőt.
Vagy a fiatalokkal, akik nehéz időben vannak, vagy a gyerekekkel a sajátos gyermeki hitükben.
Mindenkihez megvan a helyes szava és a teljes megértése. És a megfelelő megoldása.
Hozzá fordulhatunk, a szerető mennyei Atyánkhoz, és Neki a szívünket kiönteni. Kereshetjük az Ő megoldását, bízhatunk benne, habár pont nehéz nekünk. Ő minden problémát jobban ismer, mint mi magunk, és tudja a helyes utat.

Köszönöm, mennyei Atyám! Nem vagyok egyedül a földön minden problémámmal és kérdésemmel. Te magad itt vagy és egy nyitott füled van nekem. Milyen jó, hogy Benned bízhatok!

Werbeanzeigen

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s