Enyém a Bosszú – 2019.02.03

Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval.  
Róma 12, 21

Eképpen van, az egész Szöveg a Bosszúállás, Büntetés, Igazságszolgáltatás és Harag felett:
Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: „Enyém a bosszúállás, én megfizetek” – így szól az Úr. Sőt, „ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére.” Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval!
Teljesen Emberi, hogy nekünk Bosszúálló Gondolataink vannak és az is hogy ez néha Cselekedetbe végződik. Bűnügyi Dolgokat képzelünk, amelyeket az Ellenfelünknek akarunk megtenni. Mindez megmutatja hogy milyen Gonosz is a mi Szívünk. Harag, Bosszúság és Nemegyetértés ez normális, sőt gyakran biblikus is. Azonban a Vágy a Bosszúra az bizonyára nem Isteni.
Nemkel mindent mindenkinek megengedni, hanem védekezhetünk. De haragos, telve Bosszúállóvággyal, ezek ne legyünk, – ez nem felel meg a Jézus Lényével.
Nagyon nehezünkre esik, a Bosszúállást és az Igazságszolgáltatást, kiadnunk a Kezünkből. Mi megállunk a mi Jogaink mellett és Igazságszolgáltatást követelünk. De hát ezt várja el Isten is mitőlünk: Hadd a Bosszút Reám, bízzál Bennem ami az Igazságszolgáltatást illeti! És cselekedjél Jót a te Ellenségeddel! – És mi ezt semmiféleképpen nem akarjuk. Ez számunkra egy egész nehéz Döntés, valóban mindent Istenre bízni.
Sok Emberek vannak, akik engem becsapnak, meghazudnak, vagy meglopnak.
Sok Harc után, minden Bosszút átadtam Istennek és tudatosan nem még foglalkoztam ezzel. Egyszer elgondolkoztam afelett, hogy mi is lett az Emberből. És én elcsodálkoztam és megdöbbentem, hogy mennyi sok beteg, szenvedő vagy továbbá megállapítva a sok halottat. És egyesek nagyon rossz körülmények között éltek, amelyet soha sem kívántam volna nekik. Amint én láttam ezeket, eszembe jutott az Igevers: Enyém a bosszúállás, én megfizetek – így szól az ÚR. Soha nem kívántam volna ezt nekik, de ez meglett ővelük.
Nem vagyok boldog, hogy egy ilyen Életük van, sajnálom őket és én imádkozok értük.
Isten nem engedi el, büntetés nélkül, ha az Ő Gyermekei igazságtalanul szenvednek. Most értem, hogy nekünk imádkoznunk kel az Ellenségeinkért. Ha valaki engem Rosszal illet, akkor sajnálom azt az Embert, mert ez keservesen kel majd megfizessen érte.
Az én Közbenjáró Imádságom gyakoribb kel legyen ezekért az Emberekért; – elég az, hogy ők nem lesznek a Menyben, hanem az Örökkévalóságot a Gonoszok Sorsával töltik.

Oh URAM, nehezemre esik, az én Ellenségemnek megbocsájtani. De ha az ő Büntetésükre gondolok, nagyon sajnálom őket, és arra kérlek, hogy Könyörülj rajtuk. És ha arra gondolok hogy TE nekem megbocsájtottál, mindamellett hogy én is egy nagy Büntetést érdemeltem volna, akkor megszűnik az én Bosszúvágyam. URAM, bocsáss meg nekik!! –  amint TE nekem is megbocsájtottál.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: