A hit, Isten ereje – 2019.02.02

Mert nem szégyellem az evangéliumot, hiszen Isten ereje az, minden hívőnek üdvösségére.
Róma 1, 16

Az evangélium Isten nagy ereje. Pál maga nagyon jól tudja ezt. Ő egykor Isten ellensége volt, és üldözte a keresztyéneket, börtönbe vetette őket  és kivégeztette, mint Istvánt. Pál tudta, hogy milyen nagy az evangélium ereje. Így már csak Jézus Krisztusban hitt. Megmozdult benne a hit, és mindenhol a világon hirtettetett ez az evangélium: az igaz hitből élünk! Aki hisz, megmenekül. Mindegy, hogy milyen nagy a szakadék Isten és közöttünk, mindegy, hogy mi volt tegnap. Ha hiszel, Isten megment.
Jézus mondja hozzá: Ahogy hittél, úgy fog az történni. A hitünk meghatározza az életünket, gondolatainkat, viselkedésünket és érzéseinket. Ha reggelenként felkelek, és csak rossz dolgokra gondolok és rosszakat várok, akkor ez valahogy be is teljesül; általában negatív dolgok vesznek körül.Ha azonban az Úrtól én csak jó dolgokat várok el, akkor jó fog történni. Ha Jézusra hagyatkozom egyedül, akkor Ő sosem hagy el engem. Ha a megmentésére várok, akkor meg is fog menteni. Igen, úgy lesz, ahogy hiszek. A hit Isten ereje: Aktív leszek, mert hiszek, és Isten cselekszik, mert rá hagyatkozom. Igen, hiszek az erőben, a szeretetben, a könyörületben. És megfogom látni, ahogy Isten megmentése bekövetkezik, és ezért ŐT akarom dicsérni, Őt, az én Uramat!

Köszönöm ,Uram, hogy megmentettél és minden bajból ki is hozol. Benned akarok bízni és Rád hagyatkozni, mert Te vagy az Úr minden fölött. Bocsásd meg, hogy néa a hitem túl ingatag, erősítsd meg a hitemet és bizalmamat. Ma nagy dolgokat várok Tőled.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: