Isten gyermeke – 2019.01.11

Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!
Ézsaiás 43, 1

Micsoda szava ez az Úrnak hozzám személyesen: Ne félj, Frank! 365-ször van leírva a Bibliában, minden nap egyszer, és minden reggel felkelve Isten azt üzeni: Ne félj! Isten maga mondja ezt, nem egy haldokló ember. Ő kezeskedik is erről, hogy valóban így legyen. Ő a nevemet is ismeri, és tudja, hogy sok aggodalmam és félelmem van. Azt szeretné, ha én benne bíznék, tökéletes biztonságban érezném magam, és az utamat ma is boldogan járnám a hit fényében. Ez az Ő szava, Ő gondoskodik arról, hogy a valóság ez legyen. Ez nem kötött feltételekhez.
Megváltott engem. Nem én tettem, hanem Ő. Minden gonosztól megszabadít. A bűnömet eltörölte, teljesen elfelejtette. Legyőzte a legrosszabb ellenségemet, a halált. Még a haláltól is meg fog váltani. Mikor még egy kis gyerek voltam, azt mondta: Szeretlek, szeretném, ha az enyém lennél. Amikor látta, hogy hogy fáradozom, kegyelemmel volt felém, segített, habár én észre sem vettem. Aztán kinyilvánította, hogy Uramnak szólíthatom. Mindig, amikor sok butaságot csináltam, szégyelltem magam, és Ő ezt mondta: Tudom, hogy milyen vagy. Már korábban is tudtam, de mindig szerettelek, és kiválasztottalak. Akarlak, mindent akarok belőled, még a hibáidat is. És megértettem: Ez Isten dötnése volt, hogy engem, egy kudarcokat valló embert választ. Neki már csak ilyen bűnös gyermekei vannak. Megmentett engem – és így kezdem Őt csak mégjobban szeretni.
És ekkor problémás idő jön. Pedig azt képzeltem, hogy egy keresztyén mindig boldog, barátságos, szeretetteljes, nyugodt, türelmes, tele reménnyel és szeretettel, segítőkész, alázatos, békés… De nem voltam ilyen. Az érzéseimben káosz uralkodott. Még erős öngyilkossági gondolatok is kísértettek. Teljesen értéktelennek éreztem magam. De Isten szava az életem mellé állt: Enyém vagy – és Ő kezét felém tartotta. Ő tudja a nevemet, a tenyerébe írta, és mindig rám gondol, a gyermekére.
Ne félj – mondja az Úr, megváltottalak! Neveden szólítottalak, enyém vagy!

Köszönöm, mennyei Atyám, hogy Te egy szerető türelmes és erős Atya vagy! Nálad tökéletes védelemben lehetek, még akkor is ha mások vádolnak és én magamat is hibáztatom; de Te megváltottál, és a Tiéd vagyok!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s