Régi és új – 2019.01.09

Ne a régi dolgokat emlegessétek,
ne a múltakon tűnődjetek!
Mert én újat cselekszem,
most kezd kibontakozni, majd megtudjátok!
Ézsaiás 43, 18k

Néha az ember a múlton függ. A szép órákra gondol, amelyek elmúltak. A lehetőségekre gondol, amiket nem használt. Az emberekre, akik nincsenek többé. Aztán elönti a szomorúság.
Jézus emlékeztet minket, hogy a múltra hálával nézzünk. Ne hagyjuk, hogy a szomorúság legyőzzön. Még a múltban is Ő az Úr, aki mindent helyesen vezet. A mi hitetlenségünk és a kétségünk az Urak Urában, ami minket elszomorít.
Jézus előre néz, és azt szeretné, ha mi is ezt tennénk. Fájdalmas elhagyni a múltat, de szükséges. Hogyan újíthatna Ő meg, ha még a tegnapban élünk?
Ezért fel kell adnunk az életünket. És ehhez tartozik a múltunk is. Örülnünk kell, hogy Ő megbocsátott. Hálásnak lenni, hogy felettünk tartja a kezét. Úgy kell néznünk a nehéz időkre, mint iskolára, amiben Ő nevel minket és megmetsz. Tudja, hogy mi volt nekünk akkoriban a legjobb!
Újat kezd velünk, megújít. Ez a nap új, mert Ő újjá teremtette. Ő újra velünk akar lenni, könyörülettel teletölteni, új erővel munkába küldeni. Így gondolja: A régit hagyjuk nyugodni és ne bolygassuk. És ezért újat kezd velünk, és új reményt ad az életünkben.
Nem is vesszük észre?

Óh, Jézus, tölts be a Te Szent Lelkeddel, ami Isten szavát élővé teszi. Észre kell vennünk, hogy bennünk élsz és dolgozol, utánad kell igazítanunk magunkat. Teremts belőlem új embert, ahogy neked tetszik!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s