Szeretet vagy félelem – 2019.01.07

És mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket.
I János 4, 16

Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet. (16-18 versek)
Elképzeltem, hogy a gyülekezetimben megkérdeznék: Ki tudja, hogy Isten őt szereti? Azok álljanak fel!  – hányan állnának fel? Hányan maradnának ülve?
Ez a mi keresztyénlétünknek eldöntendő kérdése: Szeret Ő engem? Hiszem én ezt valóban?
A szeretet itt a félelem ellentéte. Mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben. (18 v.)
Aki fél Isten dühétől, nem ismeri a szeretetét- Aki fél Tőle, ne, hiszi, hogy Ő gondoskodik. Aki fél a gyötrelemtől és a büntetéstől, az elkárhoztatja magát, az nincs megváltva, hanem a kárhozat börtönébe kerül.
Emiatt döntő ezt a kérdés: Megbocsátott? Hiszem én ezt? Akkor tiszta vagyok és szent. Akkor bennem él! Akkor nyitva áll előttem a menny. Akkor tudom, hogy Ő engem szeret!
Ha hiszem vagy nem, az az én döntésem. Ő megbocsátott. – El akarom-e Őt fogadni személyese? Vagy akarok-e nyomoromban vergődni? Akarok-e a törvény alá állni, vagy magam tökéletessé lenni?
Ha eldöntöm, hogy hiszek, és a kegyelembe kapaszkodok, akkor Isten ennek örül. És Ő maga elküldi a szent Lelkét, aki bennem a bizonyosságot kimunkálja, hogy nekem teljesen megbocsátott. Bennem az Ő lelke a megbékülés jele! Ő kimunkálja bennem a megbocsátás örömét, a békét Istennel és a bizonyosságot, hogy nem kell a kárhozatban végeznem.
Isten szeretete kiáradt a szívünkbe Isten Lelkén keresztül.

Köszönöm, Jézus a Te Lelkedet! Ő kimunkálja bennem a bizonyosságot, hogy Te engem szeretsz, hogy Te megbocsátottál, hogy nem kell elkárhoznom. Köszönöm, hogy Te mindenről gondoskodsz. Csak nehezen hiszem el. Mindig újra elkezdek magam kárhoztatni, mert nem vagyok olyan szent, mint szeretnék. De Te jössz a kegyelmeddel, betakarod a bűneimet a szereteted szőnyegével. Milyen jó, hogy Te vagy!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s