A munka – 2019.01.06

Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek.
Kolossé 3, 23

A munka életünk nagy részét meghatározza. Emiatt beszél erről a Biblia.
A legfontosabb: dolgoznotok kell, a kenyereteket egyedül megkeresnetek, és nem mások kosztján élni.
És aztán sok múlik azon is, hogy hogyan dolgozunk. Isten nem szereti, ha lusták vagyunk, másokat terhelünk és rossz minőséget teszünk le az asztalra. Nem szereti, ha a munkásainkat ugráltatjuk és parancsolgatunk, vagy róluk rosszat mondunk és beszélünk.
Isten tudja, hogy a mi főnökeink is csak emberek sok hibával. Emiatt ad tanácsot, hogy az ilyen főnökséggel hogyan viselkedjünk: Szolgáljatok neki úgy, mintha Jézusnak tennétek. Bocsássatok meg, hisz nem mindig tudják, hogy mit csinálnak. Legyetek türelmesek, nyájasak. Hagyjátok az ítélkezést az Úrra! Legyetek hűek és megbízhatóak. Az igenetek legyen igen, a nemetek nem.
Nem kell igazságtalannak lennünk és hazudunk sem, még ha a főnök ezt is akarja. Azt se engedjük, hogy másokkal igazságtalanság történjen, hanem álljunk az oldalára.
Bízzunk meg az Urunkban, aki megáldja a munkát, ahogyan megígérte. Ő azt mondja: keressétek becsületességet, hogy jó sorotok legyen. Igaz ez a munkára is.
Isten nem keres vak engedelmességet, de hűséget és megbizhatóságot. Szeretné azt mondani: jól vagyon! Mivel a kevesen hű voltál, sokra bízlak ezután.
Meg kell köszönnünk a munkánkat az Úrnak, és imádkoznunk a cégünkért és főnökünkért. A munkát Jézusért kell végeznünk. És bíznunk kell Benne, hogy Ő gondoskodik rólunk.

Köszönöm, Jézus! Te munkát és jövedelmet adsz nekem, mert gondoskodsz rólam. Te azt akarod, hogy áldás legyek, mert Te megsegítesz. Uram, áldd meg a kollégáimat, az alattam lévőket, a főnökeimet, és a cégemet! Hű akarok lenni, gondoskodni azokról, akik tőlem függnek. Úgy akarok élni, ahogy Neked tetszik!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s