Tiszta az új évben – 2019.01.05

Menj el, békülj ki előbb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat.
Máté 5, 24

Ha au ajándékodat az oltárhoz viszed, és eszedbe jut, hogy a testvéred tett valamit ellened, akkor inkább hagyd az ajándékodat az oltár előtt, menj, békülj ki vele először, és aztán gyere vissza és ajánld fel az ajándékodat.
Isten egy szent Isten. Nem létezhetnek bűnök az Ő jelenlétében – mert mindig elválás lesz belőle.
Mi emberek hajlunk afelé, hogy kompromisszumot kössünk és kockáztassuk a szentségünket, hogy kis előnyöket elérjünk. Kicsit buták vagyunk, minthogy Isten értünk nagy kivételeket tenne. Amint a bűn hatalmat kap, a szentségünk eltűnik. Jézus békéje elpárolog. Ő minket drágán vásárolt, tisztává és szentté tett; – de nem azért, hogy tovább úgy éljünk, mintha nem az Övé lennénk.
Megbékülés a düh és a vita, rossz gondolatok és csúnya beszéd helyett – ez fontosabb neki, mint az áldozat, amit hozni akarsz. Egy üzletember néhány száz dollárt el akart adományoznis, de Isten mutatott neki egypár bűnt az életében,és nem fogadta el az áldozatot. Először meg kell tisztítania magát, és aztán adományozni, és örülni neki.
Isten pontosan veszi mindezt! Megmutat minden bűnt egy másik emberrel szemben, vagy magunkkal szemben, vagy Istennel szemben. Senki nem kapja meg Isten áldását, ha egy ember őt jogosan vádolhatja. Van elég alaptalan vád és fecsegés. De miért mondana rólunk bárki rosszat?
Meg kell, hogy béküljünk Vele. Fogadjuk el a szentségét és tisztaságát! Fogadjuk be a szívünkbe. Kérlek, vizsgáld meg a szekrényedet, hogy tényleg minden a tiéd-e, ha nem, akkor add azt vissza. Számold meg a bűneidet, tartsd meg a szavadat. Ne hazudj. És aztán gyere, és ajánld fel az ajándékodat az Úrnak, a dicséretedet és a háládat!

Köszönöm, Jézus! Annyira szeretsz engem, és micsoda magas árat fizettél értem! Nem, nem akarok tisztátalan lenni, szentségtelen, szószegő, hazudós, vagy hamis tulajdont birtokolni. Uram, vizsgálj meg, emlékeztess és segíts, hogy újra minden jó legyen! Téged és a Te békédet szeretném a szívembe!  

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s