Nincs kompromisszum! – 2018.05.16

„… azután jöjj, és kövess engem. Az pedig, mikor ezt meghallotta, nagyon elszomorodott, mert igen gazdag volt.”
Lukács 18,22k

Jézus csak akkor van a pénz és a vagyon ellen, ha az minket Istentől elválaszt, és minden erőnket igénybe veszi. Nem szabad, hogy más isteneink legyenek! Ezért ő olyan könyörületlen az emberrel.
Ő látja ezt a köteléket, a függőséget, ezeket a hamis isteneket és hamis biztonságot. Tudja, hogy a vagyon elválasztja az embert a mennytől. Tudja, hogy ez a vagyon szánalmasan hasonlítható össze a menny vagyonával.
Miért veszíti el az ember a mennyet néhány dollárért?  Papírért és érmékért.
Tudja, hogy mi folyik körülöttünk, és mi nem. Ezért ilyen könyörtelen, ilyen kemény és nem kompromisszumképes.
Látta őt, és nagyon szerette. Ez a gazdag ifjút nem értékelte, és szomorúan elment tőle.
Személyesen hiszem, hogy Isten lelke tovább dolgozott ebben az emberben. Talán volt egy álmatlan éjszakája, s ezzel küzdött magában: vagyon vagy Isten gazdagsága? Isten lelke nem adott neki nyugalmat, aztán Jézus imádkozott érte. Amíg fel nem adta a vagyonát. S minden értéktelenné vált, már csak a békét akarta és Jézus örömét. Így jött vissza Hozzá, a bűnösök barátjához. Jézus várt rá, kézen fogta. A gazdagnak nem volt többé pénzre szüksége, mert a mennyei Atya gondoskodott számára. Milyen boldog volt, aggodalmak és gondok nélkül!
Néha úgy sajnálnak az emberek. Nem lehet nekünk ez és az, mert az Isten nem képes kompromisszumra, kemény és könyörtelen. Vezessük az embertársainkat ki a lelki tusából, és tanácsoljunk kompromisszumokat. De hogy Jézus megkönnyíthesse a munkát, és a lélek harcát. Türelmesen és nyugodtan kell várnunk, amíg Isten lelke elkezd munkálkodni. Nem szabad ezt lerövidítenünk. Mint amikor egy nehéz szülés van, nem szabad beavatkoznunk. (Csak imában harcolva az ilyen lelkekért). Isten elfogja érni a célját, ha mi hagyjuk, hogy Ő legyen az Úr. Ő újat teremt, minden bűnt megbocsát, mindent az alapokig megvilágít és birtokba vesz. Aki ezen akar lerövidíteni, rosszul teszi.

Kérlek, Uram, nem akarok kiesni a kezedből! Bocsásd meg a hibáimat, ha az alkotásodnál jársz. Segíts, hogy mégjobban bízzak, és ne avatkozzak bele, amibe nem kell. Köszönöm, hogy Te nem kötsz kompromisszumot a bűnnel, halállal, ördöggel. Te valóban erős és szívós vagy, mint egy horgony tartasz a viharos tengeren.

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s