Nehéz döntések – 2018.05.15

Bölccsé teszlek,
és megtanítalak,
melyik úton kell járnod.
Tanácsot adok,
rajtad lesz a szemem.
Zsoltárok 32,8

Milyen jót tesz ez nekem! Beragadhatok egy nehéz helyzetbe, és nem tudom, hogy hogyan tovább, de ekkor az Isten szava személyesen nekem szól.
Ebben bízhatok: Isten létezik!
Vezet engem, akkor is, ha rosszul döntök, kijavít. Rálátást ad, erőt, bölcsességet, ismeretet a nehéz helyzetekben. A kérdés számomra csak ez marad: Az Ő útján akarok járni, és kompromisszumot kötni?
Emiatt kapcsolatot kell vele tartanom, hogy ismerhessem az útját, a tanácsait halljam, és ne engedjek hamis megalkuvásoknak, amelyek legvégül sokba kerülnek majd nekem.
Milyen jó, hogy ebben bízhatok: Rajtad lesz a szemem!
Rajtam tartja a szemét, hogy ne keveredjek téves útra. Figyel, hogy ne tegyek rossz dolgokat. Ő határokat szabott meg. Jót akar nekem, és nem rosszat. Az Ő célja szabadság, öröm, és nem megkötöttség, depresszió, bűntudat, nyugtalanság és félelem.
Tanácsolja: Nyugodtan kell maradnom, szavát olvasva, szívben működve. Sétálok, vele beszélek, rá hallgatok, és az ő gondolatai járnak a fejemben. Ezt a biztonság érzést nem veszítem el, hanem magamnál tartom, amim van. A békéje igazgat. Igen, az Ő útján akarok járni.
A zsoltár tovább folytatódik egy figyelmeztetéssel, amelyik sajnos gyakran rám is igaz. De tapasztalatból és hibákból tanul az ember. Így szól a 9-10. vers: Ne legyetek olyan oktalanok, mint a ló vagy az öszvér, amelynek kantárral és zablával kell fékezni szilajságát, másképpen nem közelít hozzád. Sok fájdalom éri a bűnöst, de aki bízik az ÚRban, azt ő szeretettel veszi körül.

Köszönöm, Jézus, hogy a te kezeid az életutamat igazgatják. Szemedet rajtam tartod, és én bízom benned. Te vagy az Isten, aki engem szeret!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s