Az erő lelke – 2018.05.14

Az ÚR lelke nyugszik rajta,
a bölcsesség és értelem lelke,
a tanács és erő lelke,
az ÚR ismeretének és félelmének lelke.
Ézsaiás 11,2

Ez egy prófécia Jézusról, a Messiásról. Jézus születése előtt 600 évvel Ézsaiás már látta Őt. Milyen kegyelmes az Isten!
Már minden előre meg volt írva, hogy az emberek elismerjék Jézust Messiásként, ha megnyílik a szemük. Minden régi prófécia Jézusban találkozik újra.
Jézus él bennünk, Isten gyermekeiben. És vele együtt az Úr lelke. A bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erőé, az Úr ismeretének és félelmének lelke. Ahol Jézus az Úr a szívben, ott semmiben nincs hiány. Az Úr lelkének minden tulajdonsága jelen van az Isten azon gyermekében.
Őt kell felépítenünk! A zeneiség nem elég, az embernek sokat kell gyakorolnia, ha a mestere akar lenni. Ugyanúgy muszáj a keresztyéni karakterünket gyakorolni és erősíteni. Az nem egy éjszaka alatt alakul ki!
Az erő lelke: Egy keresztyén erős, ha igazságtalanságot kell elszenvednie, és higgadt marad. Ha a szembenállóiért imádkozni tud, és nekik szívből jót kíván. Ha vészhelyzetben nyugodt marad, és hálát ad az Úrnak. Ha a bűneit azonnal beismeri. Ha lehajol, mikor már kárt szenved. Ha nem hallgat oda, amikor mások őt szidják. Ha Ő a teljes bizalmát az Úrba helyezi. Ha a halál látomását Jézusra bízza. Ha teljesen Jézustól indíttatott. Irigylésre méltó egy ilyen stabil, erős karakter, aki nem fél semmitől.
Ez az erő nem jön egyedül, már begyakorlott. Sok igazságtalanságon és káron keresztül fejlődik, és Isten gyermeke már csak Jézushoz ragaszkodik. Ez az ő döntése – panaszkodni vagy megbízni, önsajnálat vagy hit.
Nem nádszálak akarunk lenni, amelyik állandóan a széllel forog és hajolgat. Mi az Úr tölgyei vagyunk!

Uram, tégy erőssé! Néha szívesebben sajnáltatom magam, és inkább panaszkodok, minthogy Benned bízzak és már előre bármit megköszönjek. Bocsásd meg, mert Isten igazi gyermeke nem ilyen! Köszönöm, hogy ismered a bajaimat, és rád bízhatom magam. Olyan jó vagy hozzám!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s