Egy halló szív – 2018.03.16

Akkor éjjel megjelent Gibeónban az ÚR Salamonnak álmában, és ezt mondta Isten: Kérj valamit, én megadom neked!
I Királyok 3,5

Érdekes, hogy Isten megkérdezi, hogy mit kívánunk. Ő érdeklődik valóban, és azt akarja, hogy minden rendben legyen velünk.
Salamonnak volt egy problémája: Fiatal volt, és egy egész népet kellett irányítania. Hogy kellene ezt csinálnia? Ezért akart egy szívet, amelyik az Úrra hallgat, egy halló szívet, amivel a jót a gonosztól meg tudja különböztetni, és a népet bölcsen igazgathatja.
Isten örült ennek a kérésnek. Salamon kérhetett volna hírnevet és dicsőséget, vagy pénzt, aranyat, ezüstöt és minden gazdagságot. Világuralmat is kérhetett volna. De kevéssé gondolt ezekre, hanem a népre és az ő felelősségére az emberek iránt. Emiatt mondta Isten azt, hogy ő ehhez mindent megad neki: gazdagságot, hírnevet, bölcsességet, tudást és hatalmat. Tudta, hogy ebben az emberben immár teljesen bízhat.
Megszeretnél gazdagodni? Akkor hinned kell, erősen hinned, koncentrálnod, és eléred a célodat. Ezt mondja néhány evangélista és lelkész. (Néhány nagyobb igehirdető a pénz miatt eltért az Úrtól, mert túl sok volt belőle nekik, ill. a szívük ezt kívánta és emiatt süllyedt el. Ez egy vizsga számukra, amelyet sajnos nem tettek le. Habár még mindig Jézusról beszélnek, de a szívük már az új istenüknél van, ami a pénz, a még több és még több pénz.) De a Biblia másképp mondja: Ha a pénz már nem olyan fontos neked, akkor már Isten rád bízhatja. Ha egy halló szívet szeretnél, akkor mindenből elegendő lesz neked. Ha neked már nem olyan fontos, hogy személyesen csodákat hajts végre, akkor Isten rajtad keresztül működni fog. Ha számodra a Jézussal való kapcsolat a legfontosabb, akkor minden földi dolgot rád bízhat, mint bölcsességet, vezetést, gazdagságot, hatalmat, és még sok minden többet.
Először muszáj neked az Ő gazdagságát választani, és akkor mindent megkapsz ajándékba, amire csak szükséged van. Istennél minden fordítva van. Pontosan fordítva, mint ahogy mi emberek azt elképzelnénk.
Imádkozz egy halló és engedelmes szívért. Ez az, ami az Urat tiszteli, és ami az Ő tetszésére van. Akkor közösséged lesz vele, és imádkozhatsz, és dolgozhatsz úgy, ahogy Ő azt szeretné(mert Neki mindig a legjobb ötletei vannak!).
Egy halló szív… micsoda bölcs kérése volt Salamonnak! Uram, én is azt szeretném!

Igen, Uram, szükségem van egy halló szívre! Olyan nyugtalan vagyok, olyan szétszórt, tele beszéddel, hogy még többet szeretnék Tőled hallani. És nem szeretném a közösséget sem jobban, mint Téged. Nálad csendesül el lelkem, Tőled jön a végtelen öröm, és Veled egyszerűen minden megtörténik, ami az én javamat szolgálja!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s