Ő megszabadít – 2018.04.15

El lehet-e venni a zsákmányt a hőstől, megmenekülhetnek-e a foglyok az erőszakostól? Igen! – ezt mondja az ÚR. A hőstől is el lehet venni a foglyokat, és az erőszakostól is megmenekülhet a zsákmánya. Perlőiddel én fogok perelni, fiaidat én szabadítom meg.
Jesaja, 49, 24k

Isten egyszer már megszabadította a népét. Akkoriban Egyiptomban rabszolgaság volt. Szolgákként kellett szolgálniuk. Panaszban és segélykérésben szólnak az Úrhoz, és Ő jön a népéhez. Csodálatos, hogy a népet kivezette és a keresztül a Vörös-tengeren a szabadságba.
Számára ez nem nehéz. És ugyanúgy ma sem nehéz neki megszabadítani a népét. Nem mindig cselekszik azonnal, néha először fájdalmakat kell átélnünk. Bátorít minket és  el is múlik a siránkozás. De sosem érkezik későn. Mindig a megfelelő időben. És jön hatalommal, és megszabadítja a gyermekeit. Aki már régebb óta keresztyén, tudja, hogy milyen gyakran megszabadított már minket Jézus a reménytelen helyzetekből. Neki ez a megállapodás. Csak mi, csak mi lógatjuk az orrunkat, mintha nem lenne Istenünk, vagy mintha az ellenség ilyen erős lenne, és a probléma túl nagy Hozzá.
Az ellenség bebeszéli, hogy minden a mi hibánk. És bele köt az Úrba is, hogy mindenért Ő lesz a felelős. De ez nem stimmel. Isten egy jó, nagyvonalú, türelmes és hűséges Atya. Nem kérdezősködik a bűnünk felől. A bűnödet már 2000 éve megbocsátotta. Jön és megment, ha hívjuk.
Csak néha a saját utunkon akarunk járni, habár tudjuk, hogy Isten igazából másképp szeretné. Igen, megengedi, hogy így járjunk el, ameddig másképp nem megy. Amikor végül belátjuk, hogy a bölcsességünk korlátolt, és csak hozzá fordulhatunk, akkor ő megmutatja a megoldást a problémánkra. Mi túl kevéssé bízunk benne, mert Őt nem ismerjük teljesen.

Köszönöm, Jézus! Te vagy egyedül a megoldás a problémámra! És ha ezer ellenség körülvesz is, és a félelmek és gondok hegynyi nagyságúak lesznek: Te mégis erősebb leszel, mert Te hűséges vagy, megtartod, amit megígértél! Igen, Uram, bízom benned, és várok a szabadításodra!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s