Ő hordoz engem – 2018.04.14

A pusztában is láttad, hogy úgy vitt téged Istened, az ÚR, ahogyan fiát viszi az ember, az egész úton, amelyen jártatok, míg el nem érkeztetek erre a helyre.
VMózes 1,31

Megöregedtem és megőszültem. De azt muszáj megállapítanom: Isten hordozott engem eddig a helyig és eddig a napig. Ez nem volt mindig könnyű, de ő hordozott! – mai napig biztosan tudom. Akkoriban egyedül éreztem magam, hogy minden nehézséget egyedül kell átvészelnem. De ma már tudom: Az Úr segített, mert másképp nem tudtam volna végigcsinálni. És imádom az Uramat, hogy türelme volt hozzám és még mindig van! A szeretetét és hűségét sosem foghatom fel, és soha nem érthetem meg. Én mindig egy akaratos, makrancos és néha önsajnáltató Isten gyermeke voltam. De az Atya keresztülvitt. Ez a valódi kegyelem, és csak kegyelem, nem pedig az én érdemem!
Isten atyai szeretetet felfoghatatlan. Úgy hordoz minket, mint az Atya a Fiát a folyókon keresztül. Megment a tűzből, a vízből és más katasztrófákból. Tartja a kezét felettünk, amikor a halál fenyeget. Időben figyelmeztet, hogy a veszélyt kikerüljük. Elhalmoz ajándékokkal. Hallja a kicsi, szerény, néha gyerekes imáinkat. Megtart minket, hűséggel tart, habár hároméves dacos gyerekként viselkedünk, aki lábával rúgkapál. Ő egy valódi Atya. Akkor is amikor évekig letérünk az útról, megkönyörül, mint az apa az tékozló fiún a Bibliában. Utánunk jön, keres minket mint a pásztor az elveszett bárányt. Nem azt nézi, hogy mit érdemlünk meg, hogy koszosak és bűnösök vagyunk – Ő azonnal segít, kérdés nélkül.
Ó, ez az Atya igaz tiszteletet és szeretetet érdemel meg! Mi minden jót tett Ő értünk. Mindenekelőtt: Megtart minket, a nagy és kicsi bajban, kiáll értünk, tart hűséggel és mindent megbocsát, amit elkövettünk. Hol van még egy ilyen földi apa? Milyen jó, hogy az Ő gyermeke lehetek!

Ó, Atyám, megszeretném köszönni a hűségedet! Mi is lennék nélküled? De mindig jó vagy hozzám, megkönyörülsz, és megbocsátod az én hangulat ingadozásaimat és mérték nélkül és határok nélkül szeretsz engem. Köszönöm a türelmedet! Te valóban egy igazi Atya vagy, olyan, Akihez sehol nem találok foghatót. Köszönöm, hogy itt vagy!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s