Jog vagy béke – 2018.04.13

Amikor közelebb ért, és meglátta a várost, megsiratta, és így szólt: „Bár felismerted volna ezen a napon te is a békességre vezető utat! De most már el van rejtve a szemeid elől.“
Lukács 19,41k

… a békességre vezető utat! – mondják Jézus szavai. Melyik az az út?
Ismertem egy nőt, aki minden eszközzel megpróbált egy lakást megszerezni, és meg is kapta. Sikerült bár, de nem volt béke. Annyira harcolt érte, mindenen keresztül, amit a törvény megengedett, de békét nem hozott. Talán még egy szerepet a játszmában a bosszúvágy játszott. Nem tudott Jézusban megbízni, és a jogától visszalépni. Pedig Ő megígérte neki, hogy gondoskodni fog róla. Nem, neki kellett a saját jogairól gondoskodni – és meg is kapta. De a békét nem.
Jeruzsálem szerette Jézust, amíg Ő csodákat tett. Szerették a beszédét. De Jézus igényét: Én vagyok a Messiás – azt nem hagyták érvénybe hozni. Ő maguk akartak dönteni, hogy hogy nézzen ki a megváltás, és milyen legyen a Megváltó. Az emberek önmagukat állították a középpontba, és egyedül akarták eldönteni, hogy mi a jó és mi nem.
Így nem jutott békéhez Jeruzsálem, hanem a rómaiak összezúzták azt úgy, hogy kő kövön nem maradt.
Elismered, hogy melyik a békére vezető út? Csak a Jézus szívében lévő védettség vezet oda. Nem a jogaink a bármire, nem a jólét, nem a hobbi, nem a másik ember, hanem egyedül Jézus szíve vezet oda.
Miért esik nekünk ilyen nehezünkre, hogy az Ő útját járjuk? Mert a bizalom hiányzik. Honnan jöhetne?
Növekszik, ha neki engedelmeskedünk, az Ő útján járunk, Őt keressük, és vele időt töltünk. Ha elismerjük és belátjuk, hogy Ő Az, akkor növekszik a bizalom. És akkor az ember megengedi, hogy igazságtalanság történjen, mert Ő a békénk, és a károkat a javunkra fordítja. Ő a mi békénk! – és senki más.

Köszönöm, Jézus, hogy Te gondoskodsz rólam! Benned bízhatok, a te szavadnak hihetek. Bocsásd meg, hogy félelemből nem a Te utadon jártam, hanem a saját jogaimért harcoltam. De ma tudom, hogy ez jobb lenne, ha Rád hallgatnék. Segíts, hogy én tanuljak ebből. Te jó vagy hozzám!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s