Az élet értelme, célja és rendeltetése – 2018.04.12

Éneklek az ÚRnak, amíg élek, zsoltárt zengek Istenemnek, amíg csak leszek. Legyen kedves előtte fohászkodásom! Én örvendezem az ÚR előtt.
Zsolt 104,33k

Mi marad? Semmi. Minden elmúlik. Nem leszek többé, gyermekeim is megöregednek és elmúlnak, a ház is egyszer tönkremegy, ahogy az autó, és a pénztárca is kiürül… minden elmúlik. Azok a szavak is, amiket most írok. És miért erőlködik az ember? Mindent csak a mostért, hogy most jól éljünk és szórakozzunk?
Ez nekem túl kevés, ez nem az életem értelme.
Örülök, hogy Isten, a teremtőm – itt van nekem! Nélküle még az élet sem lenne lehetséges. Ő állandóan megemlékezik rólam. A nevem fel van írva a kezére, és mindig is emlékezni fog.
Nála én sosem múlok el. Mindig és örökké nála leszek, ahogy már most is naponta. Ó, csak lenne ez az éjjelem és nappalom: Őt dicsérni, Neki énekelni, és Vele közösségben lenni!
Ő örökkévaló, és az én közösségem vele ugyanúgy örök. Minden, amit teszek, gondolok, vagy fáradozok, nála el van tárolva. Minden, amivel a kedvére teszek.
A szavaim, amiket írok, olyan gyümölcsöket hivatottak teremni, amit örökké megmaradnak, és amelyekre Isten gondol. Az imádságaim is gyümölcsökké lesznek, és olyan jó lesz viszontlátni azokat az embereket a mennyben, akikért imádkoztam. A közösségem az Urral is egy gyümölcs, most és itt úgy, mint az örökkévalóságban.
Az időnek, amit a Facebookra és a televízióra pazarolunk nincs örökérvénye, az elpocsékolt idő. De az idő a vele való közösségben, és a testvéreinkkel együtt, az már jól felhasznált idő. Az az élet értelme: Közösség, vele és a testvéreinkkel!
Amikor kint vagyok, és az égre és a csillagokra nézek, a virágokra, a szélre, madarakra és felhőkre – dicsőítem őt, és boldog vagyok, hogy egy lehetek a teremtővel. Mert a harmónia itt van. Igen, ez az én célom: harmónia, értelem az életemben, munka az örökkévalóságért… és ő megemlékezik rólam. Milyen jó is ez! Így mehetek boldogan az utamon végig!

Köszönöm Jézus, hogy veled az életemnek célja,értelme és rendeltetése lehet! Most az öröm uralkodik ott, ahol korábban a csüggedés a kedvetlenség uralkodott. Téged megéri dicsőíteni, Te megérdemled az életemet!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s