Törvény és kegyelem – 2018.04.11

Ez a nép csak ajkával tisztel engem, a szíve azonban távol van tőlem. De hiába tisztelnek engem, ha olyan tanításokat tanítanak, amelyek emberek parancsolatai.
Máté 15,8k

Néha muszáj felmásznom a tetőre és megjavítani a kéményt. Ez mindig olyan bizonytalan dolog, egyáltalán nem érzem magam jól odafönt. Jó is lenne, egy lépcső korláttal feljutni segítene.
Hasonló ez a törvénnyel: Nem vagyunk benne biztosak, és nem is tudjuk, hogy mit kellene csinálni. És az ember értelmes szabályokat talál ki, ami megtart és nem engedi hogy a legkisebb hibát is elkövessük. Ezt szabad, amazt nem. Ha ehhez tartjuk magunkat, akkor rendben van. Igen, hacsak minden ilyen egyszerű lenne! Jézus felteszi nekünk a kérdést: Hogyan akarsz megmenekülni? Szeretnél egy lépcsőt korlátokkal, vagy az én kezemet ragadnád meg? A törvényen keresztül, ahol muszáj tartani magadat, és még a legkisebb hibát sem elkövetni. Vagy Jézus kegyelmén keresztül. Akkor teljesen kegyelemben kell élned, nem törvény szerint, hanem a kéz tartásában. A legtöbb keresztyén kétfelé sántikál. Törvények, szabályok, amelyek a gyülekezetben élnek, és ember által alkotottak, és egyidejűleg Jézus kegyelmét is akarják.
Jézus mondja: A szívünk javítás nélkül gonosszá válik. AZ alapoktól meg kell hogy újuljon. Minden rossz gondolat, tett, és szó a szívünkből származik. Csak ha az Isten lelke kormányoz, akkor tudjuk a Lélek gyümölcseit teremni, és a gondolkodásunk, érzéseink, beszédünk és viselkedésünk Isten szerintiek lesznek.
Mindig megújulásra és megbocsátásra van szükségünk! Olyan sokan vannak, akiknek szívük mélyén a büszkeség, keserűség, bosszú és kritizálás gyökerezik… a listát még folytatni is lehetne. Boldog vagyok, hogy minden reggel kérhetem Jézus megbocsátását. Minden reggel igazgat, hogy megszabaduljak a régi helytelen, bűnös gondolataimtól. Minden reggel megtölti a szívemet az Ő lelkével. És ha újra elesek, és nem szerinte való gondolataim és érzéseim vannak, akkor újra mondom: Kérlek, Uram, bocsáss meg, igazgass és tölts be a Te Lelkeddel!
Csak Jézus Lelke az, Aki a szíveinkben működni tud, megóv a törvényeskedéstől, amely megöli a hitet és a kegyelmet. Csak az állandó megbocsátás óv meg az elkárhozástól, amelyet a törvények magukkal hoznak. Ezért tartom magam inkább az én élő Uramhoz, a Jézus Krisztushoz!

Köszönöm, Jézus, hogy te megtörted a törvények hatalmát és uralmát! Már nem kell a törvénytől űzöttnek és elítéltnek lennem. Most veled mehetek az úton boldogan. Mert te megbocsátasz, újra és újra. Te vagy az én megváltásom. Köszönöm a türelmedet!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s