Isten élő szava – 2018.04.10

Nem olyan-e az én igém,
mint a tűz – így szól az ÚR -,
vagy mint a sziklazúzó pöröly?
Jeremiás 23,29

Igen, ilyen Isten szava. Nem éljük át minden nap, de tudjuk. Van egy szó, amely megtalálja a legbensőnket. Tudjuk, hogy Isten maga mondta azt.
És minden nap észrevesszük, amikor a Bibliát olvassuk, hogy az Ő szava megtalál. Nem mindig pörölyként, de érzékenyebbek leszünk, és Istennek nincs mindig szüksége erre a hangerőre. A lényeg, hogy hallani akarjuk, és nem elrázni a füleinket a kellemetlen szavak elől. Pedig ezt igazán jól megtanultuk. Isten az engedelmességünket szeretetből szeretné megnyerni, és nem hangerővel.
A gyülekezetekben könnyek folynak Isten szavának működésére. Örömkönnyek, vagy valódi szomorúságból, de Isten működni akar. Néhány embernek a könnyekre van szükségük, hogy Isten munkálkodását megérezzék. És néha szól egy szót a megszabadulásról, és az ember sír az örömtől. Néha gyógyulás történik, a betegséget tűz emészti el. Neki mindenkinek megvan az a bizonyos szava. Csak az a fontos, hogy ráhallgassunk, hogy mit szeretne, hogy az emberekért igazán imádkozzunk. Néhányan állandóan démonokkal fenyegetnek, amelyek nincsenek is itt, vagy hiányzik a szellemi hatalom, hogy megjelenjenek. Néhányan mindent mondanak imádságban, amit másoktól hallanak, és remélik, hogy valami csak segít.
Inkább először az Úrra hallgassunk, hogy megmondja a helyeset, és hogy a helyesért tudjunk imádkozni. És hagyjunk időt az imádkozásra. Mert másképp tényleg csak néhány szóra futná. Jobb rá hallgatni, és imádkozni úgy, ahogy az Ő akarata és gondolata szól. Akkor jelek és csodák történnek, és a szóból sziklazúzó pöröly lesz.
Imádkozzunk csoportosan, akkor a gonosz lélek is elismeri, amelyik az embereket gyötri, a másik a szívünk tisztaságába láthat, és megtörténik a gyógyulás. Szükségünk van egymásra!

Köszönöm Jézus, hogy erőteljes szavaid vannak számunka. Ó, csak ne hallanék ilyen nehezen, és mindig azonnal Rád figyelnék! Bocsáss meg, hogy olyan sok idő kellett, míg téged megértettelek. Segíts, hogy másokért imádkozzam, és a Te szavadat megértsem! A te szavaid olyanok mint a pöröly, amely másokat felszabadít, egészségessé tesz, és a hitet növeli! Mert Te olyan jó vagy hozzánk!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s