Hit – 2018.03.13

Hitt Ábrahám az Istennek, és Isten ezt számította be neki igazságul.
Róma 4,3

Mi kell ahhoz, hogy Isten előtt igazaknak bizonyuljunk? Mit kell tennünk, hogy Isten barátaivá váljunk? Hogyan kaphatjuk meg azt a békét, amit csak Isten adhat? Hogyan találunk az Úrral harmóniára?
Ez csak a hiten keresztül lehetséges. A hit nem csak egy vélemény Istenről, hanem a Belé vetett bizalom, a Rá hagyatkozás. Ez a hit felszabadítja az energiánkat. Tettek nélküli hit – az halott hit.
Ábrahám elhagyta a biztonságot, a rokonságot, és idegen országnak vette az irányt. Csak az Isten szava volt, amire hagyatkozhatott. Már az apját Kánaánba vezette volna az Úr, de ő félúton megállt, és letelepedett Háránban. De Ábrahám tovább vonult a szeretett föld felé. A hit és a bizalom felszabadítja a tettrekészséget és a bátorságot.
Isten bocsánata csak akkor lesz hathatós az életünkben, ha rábízzuk magunkat. Akkor érkezik az öröm, amikor megragadjuk és Benne bízunk. A béke akkor, amikor a szívünket az övéhez illesztjük.
A hit cselekedetei először bennünk jelennek meg. Dönthetünk, hogy akarunk-e Benne hinni. És ez a hit a mennyei meggyőződést bennünk erővé változtatja.
Aztán jöhetnek a hit cselekedetei odakint a világban. Misszió, tanítás, gyermekmunka, gyülekezeti munkatársság, és minden jöhet, ha bennünk a hit valóban valódi.
Légy bátor, és vedd az Úr beszédét! Légy még bátrabb, és az Úr szavát valósítsad meg tettekben. Soha nem okoz csalódást!
A hit hatással van az életünkre, ha akarjuk, ha nem hagyjuk magunkat a bajban vesződni. Emeld fel a szemeidet az Úrra, állj fel, bízz Benne, és Ő cselekedni fog benned és általad.

Köszönöm, Jézus, Te vagy a bizalom és a hit legjobb példaképe. Mindig hallgattál és figyeltél az Atyára. Ahogy Te, én is úgy akarom az életemet Neki szentelni és csak Neki engedelmeskedni. Bízni akarok a beszédedben!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s