Kegyelmi adottságok – 2018.03.10

A nekem adatott kegyelem által…
Róma 12,3a

…mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel. (3-8.)

Miközben a címet kerestem, és a szöveget már háromszor elolvastam, észrevettem az első szavakat: A nekem adatott kegyelem által… Igen, minden kegyelem, még karizmatikus területeken belül is. Minden adottságot kegyelmen keresztül kapunk, hogy azokkal ne dicsekedhessünk. Gyakran a legkisebb kapja a legnagyobb ajándékot, és a többiek iriggyé válnak. De Isten az ajándékozó, aki minden fölött dönt; – és mi ellene lázadunk megakarva mondani, hogy mi helyes és mi nem az?
A vezetőnek, prófétának, evangélistának, apostolnak, és mindenkinek csak szolgákká kell lenniük. De ha valaki megtanulja először a mosdót kipucolni, jó vezetővé válhat – mert az alázat a fő kérdés.
Nem szeretem azokat a vezetőket és evangélistákat, akik magukat a középpontba állítják, akik hencegnek az adottásgaikkal, és úgy gondolják, hogy mindent tudnak. Nem, Isten birodalmában nincs nagy és kicsi, mert mindenki a másikat szolgálja – ezért vannak az adottságok.
Isten nekünk különböző adottságokat ajándékoz, hogy használjuk őket. Nem a saját hasznunkra, hanem másokéra. Különböző adottságokat ajándékoz nekünk az Úr, és még ezeknek a különböző adottságoknak is száz meg száz személyes változata van. Mert Ő egy teremtő Isten! Olyan mint te, nincs több! Ezért használd, fejleszd és próbálgasd az adottságaidat. Itt az Isten iskolája, és minden iskolás hibázhat. Csak bátorság! Próbáld meg, és ne add fel az első kudarc után. Minden egyes embernek megvan a maga tehetsége – neked is! Találd meg Isten segítségével, és csodákat fogsz átélni.

Uram, veled olyan izgalmas! Köszönöm a kegyelmedet, ami minden fölött áll. Te nem hagysz minket egyesül, hanem a Lelkedet adod, amely mindenhol és mindig segít. Köszönöm!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s