Isten országa – 2018.03.08

Az ÚR, a te Istened viseli gondját annak a földnek, állandóan szemmel tartja azt Istened, az ÚR, az év elejétől az év végéig.
V. Mózes 11, 12

Isten sok ígéretet tett a Kánaán földjéről. Ha az izraeliták Rá hallgatnak, akkor megfogja áldani a földet, az ellenséget elűzi, a vad állatokat kiírtja, és gondoskodik a napról és esőről. Mindent, az év kezdetétől a végéig, uralni fog. Csakhogy: a népének meg kell tartani a törvényeket, emlékműveket állítani neki, és újra és újra elmondani. A gyerekeknek is ezzel kellett felnőniük. Hogy a föld egy csodálatos föld lehessen boldog, őszinte emberekkel. Istennek magának kellett a kezét a föld felett tartania. Ez az ígéret még mindig tart. Isten népére érvényes. Ő megépítette a birodalmát és megengedi, hogy mi a polgárai legyünk. Ő azt akarja, hogy a királysága felébredjen, gondoskodik róla, hogy virágozzon. Milyen szép is, ha a gyermekei vele együtt, a királlyal énekelnek. Akkor igazán érezhető a hatalma és csodálatossága. Milyen jó, ha az Isten lelke mindent keresztüljár, és új életre kelt. Akkor az öröm uralkodik. Milyen jó, hogyha kitölti ránk a békéjét, akkor valóban nyugalom lesz. Igen, Isten szemei az ő népén nyugszanak, és a Földön, amit számukra teremtett. Az ő gyermekeit megáldja, és ők áldássá válnak. Csak egy figyelmeztetés van: Ne csinálj magadnak más istenséget! Senkinek ne adj még helyet sem a szívedben! Csak az Istent, az Atyát, a Teremtőt engedd be oda!

Köszönöm, Jézus! Te egy csodálatos király vagy! Te gondoskodsz hűen a népedről, az Isten gyermekeiről. Te védsz és óvsz minket! Te vagy nekünk minden; – és csak hozzád imádkozunk!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s