Öröm a Zavar ellen – 14.02.2018

Örüljetek az Úrban mindenkor;
ismét mondom, örüljetek!
Filippi 4, 4

Rosz Szokásokat vagy Beszedeket megtanul az ember három Nap alatt, azonban a Jószokásokat és Beszédeket, leghamarabb 3 Hét alatt …. eképpen tanultam ezt egyszer.
Az Örömmel is hasonlatos. Mi nagyon gyorsan tanulunk, minden rosszat megtalálni és mindenfele a Nem-Tökéletest kitalálni. De az Örömet, nagyon, nagyon  lassan tanuljuk mag. A minden Jó nemakar a mi Gondolatainkban és a mi Fejünkben bemenni; és a Rosz ennek ellenére gyorsabban.
Felkeltem egy reggel. Kávét akartam készíteni, de a Kávé kifogyott. Kint még sötét, nagyon hideg, esös és szeles, oh jaj!! Vannak sok Pocsojagödrök, amelybe én belépek. A Gyerekek Fogpasztája teljesen elhasználva, és természetesen fent kinyovma …. és a Kutyának mindenáron kikel mennie, mintha nemeléggé fáznék én. És hol van az én Cipöm? Bizonnyára a Fiam valahova eltette …. Mindössze 5-10 Perc alatt az egész Nap belett osztva: Minden rosz és rosz, mindenenek ellenem esküdtek ….
És valóban a Nap nemvolt jó. Mindenfele és állandóan voltak ezernyí Kicsiségek, melyek ellenem voltak.
Boldog voltam este othol lenni, és az én meleg ágyamban becsúszkálni!
Azonban az ÚR nemhagyott engem aludni. Ö úgy vélte, amikor is, én Neki panaszkodtam hogy: Saját magam vagyok a Hibás;-és kész. Aztán mégegyszer átgondoltam az egész Napot és Beszédeket. Oh,rájöttem hogy az ÚRnak Igaza van. Én saját magam terveztem be magam tévesen.
A következö Reggelen egésszen másképpen akartam minden tenni. Nincs Kávé? Semmi baj, van Tea! És a Kutya? míly jó hogy nemcsinált Tavat! És az Esö? Megfog állni, és minden csodálatos, száraz lesz ….. Az Úr segitett, mert oly hamar, nemtanul meg az ember pozitivan Gondolkozni. De amióta Ö az én URam, aki minden Kicsinységre reagál, az Öröm mind szélesebb Teret vesz. Hála és Köszönet, mindkettö halad Kéz a Kézben. Mostmár eshet az esö, lehet vihar, avagy havazzon: Az ÚR az ÚR! – és én az Ö Gyermeke vagyok. Míly jó ez, hálásnak lenni! Míly jó az hogy szüntelenül örömöm van! Így a Körülmények nem játszanak többé szerepet. Éjjel is, a Sötétben és Szorongattatásban lehet Boldog az ember. Mert Ö az ÚR!

Köszönöm, Jézusom TE vagy  mindenkor az ÚR! Néha a Kicsinységek akarnak engem elbátorítani és zaklatni. De mégis Teveled, a helyes Figyelemmel ellene léphetek. Oly sok Jó és Szép van! De a Legjobb az, hogy TE mindenkor nekem, Jelen vagy. Köszönöm!!!!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s