A nagy ünnepség – 2018.02.08

A menyegző ugyan kész,  … menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre.
Máté 22, 8k

Isten egy nagy ünnepségre készül, a fiának a menyegzőjére. Mindenkit meghívott, akik az Ő királyságában szolgálatot végeznek. De ők nem akarnak jönni, mert túl sok fontos dolguk van! Ezért kiküldte a szolgáit, hogy mindenkit hívjanak meg, akikkel találkoznak, jókat és gonoszokat, és a terem megtelt vendégekkel.
Mikor régi barátokkal újra találkozom, akkor nagyon örülünk. Egymás karjaiba fogjuk a másikat, és jól érezzük magunkat. De néha találkozik az ember egy régi baráttal, akivel szemben ez nem mutatkozik így meg. Ekkor jönnek az emlékek, a kudarcaim, és az ember arra gondol: vajon ennek a barátnak mi a véleménye rólam? Viszont Isten örömünnepén minden egyenes és egyértelmű: A barátom el tudja olvasni a gondolataimat: Már régen megbocsátottam neked. És csak örülök, hogy látlak. Igen, és a megkönnyebbülés nagy. És aztán jön egy másik, aki velem gonosz volt. És mielőtt még a bosszú gondolatai jöttek volna, megjelent a szívemben a szeretet vihara iránta, és megöleltem, és megbocsátottam neki. Azt mondtam, hogy nagyon örülök neki. Így van ez Isten birodalmában, a menyegzőn és most is: Egy örömteli harmóniában vagyunk egymással, amit az emberek nem tudnak szavakkal leírni. Túlcsorduló a szeretet, úgyhogy az ember nem is tehet más, csak örül a Jézusunk, Istenünk és minden szerettünk miatt. És az ujjongásnak nincsenek határai!
Isten előkészítette nekünk ezt a mennyei ünnepséget és meghívott minket. És nekünk mindenki mást is meg kell hívni. Ez a csodálatos!
A szolgái végig járják az országunkat, és mindenkit meghívnak. Egymással találkoznak, és örülnek nagyon, és Isten ott van közöttük. Az emberek vihara, ez a megnyitott diadalmenet mindig nagyobb lesz, az öröm utat tör, és az ünnepély elkezdődik. És a népünk felébred. Mindenki meg lesz hívva, a jók és a gonoszok egyaránt. De néhányan, akik kegyesnek, szentnek és méltóságteljesnek néznek ki, nem reagálnak. Így a kegyesek, a farizeusok és az írástudók nem akartak Jézusra hallgatni, de ma még több kegyes van, akiknek nincs kapcsolatuk Jézussal és nem hallják a meghívását. Hisz fontos elfoglaltságaik vannak. Ne hagyjuk magunkat tőlük visszatartani, inkább mindenkit vigyünk magunkkal, és legyünk az elsők, akik az ünnepségre megérkeznek. Isten vár ránk!

Köszönöm, Jézus, hogy a te ünnepségedre mehetek. Te nagyon örülsz nekem. Én nem tartozom ezekhez a kegyesekhez. De szeretlek téged, és örülök Neked! Te vagy a királyom, és nagy örömmel megyek a menyegződre.  

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s