Ég és föld – 2018.01.18

… azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül.
Kolossé 3,1

Mi keresztyének azt mondjuk, hogy odafent majd mennyei lesz. Mint a paradicsom! Egyszerűen gyönyörű és csodálatos. Ahol végül teljesen megleszünk mentve, szabadítva, gyógyítva! Ahol tudunk énekelni, táncolni, ujjongani és vigadozni. Ott már nem kell több mankó, nincs több fogyatékosság, nincsenek könnyek és nincs gonoszság…
Tulajdonképpen muszáj azután kutatnunk, hogy a mennybe jussunk, hogy ezt a földi siralomvölgyet elhagyjuk. Hát akkor mi tart vissza? Nem is hisszük el amit a Biblia mond? Kifogást keresünk, hogy miért maradnánk inkább itt a Földön, ahol nekünk otthonosan van berendezve? A vágyakozásunk a Menny és Jézus visszajövetel után igencsak a perifériára szorult.
Az egész azon múlik, hogy a mi régi énünk még most sem halt meg. Nem kaptunk még teljesen új szívet Jézustól, hanem ragaszkodunk a régi, kövér, zsíros énhez. A büszkeségünk ural minket, vagy az élvhajhászat, vagy a fukarság, karrier, pénz, luxus, hatalom, a családjaink vagy hobbink, mint annyira nagyon fontos nekünk. Mindig ekörül forognak a gondolataink és nem akörül, amit Istentől kaphatnánk. Őszintén, Isten szeretné a régi énünket megöldökölni, ez a mi elhatározásunktól függ. Miért hagyta el Jézus a mennyet, és miért jött a földre, olyan emberként, mint mi? Az összes korlátozással, akadállyal és szenvedéssel? Igen, ő megakart minket menteni, a szeretet volt az Ő motivációja. Az az Új szíve volt, amit Isten alakított. Ő nem magáért élt, hanem hagyta hogy a Mennyei Atya gondoskodjon róla, és Ő az emberekről gondoskodott –  ezért volt Ő szabad!
Ez az ok, amiért Isten még minket nem szólított magához a mennybe. Nem, hogy teljesen szentek és készek legyünk, hanem hogy az Ő tanúi legyünk szóban és tettben, az életünkön keresztül. Az Atya gondoskodik rólunk, hogy másokról gondoskodjunk és nekik az utat a Mennyei Atyához megmutassuk. Csak emiatt vagyunk még itt! – és nem az új kanapé, laptop vagy utazás miatt.

Jézus, te az életedet adtad, hogy engem megments. Elveszed a bűnöm, a betegség, a gyengeséget, a reménytelenséget, a magányt és mindent, ami engem lenyom. Te teszel szabaddá! Segíts, hogy osztatlanul kövesselek, mert szeretlek. Az új életet akarom, amit te adhatsz, és hogy régi a ne hálózzon be újra. Szabad akarok lenni Benned!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s