Egy osztatlan szív – 2018.01.17

Mert az ÚR szemei áttekintik az egész földet,
és ő megmutatja erejét azoknak,
akik tiszta szívvel az övéi.
2 Krónikák 16, 9

Egy tiszta, osztatlan szív. Ó Uram, ajándékozz nekem egy olyat! Szeretni akarlak Téged, és tisztelni egész életemben. Szeretnék veled harmóniában együtt lenni veled. Szeretném szeretni, amit szeretsz, és utálni, amit utálsz. Szeretnéd a képmásod lenni: jóságos, szelíd, türelmes, barátságos, tele könyörülettel és nagylelkűséggel. Ó, Uram, nem tudom, vidd ezt véghez bennem!
Az Úr megígérte: Ha rám hallgatsz, és engem szeretsz, megtöltöm a szívedet és parancsolataimat megtartod, mert szeretsz engem. Új szíved adok neked, hússzívet adok nektek, és ezt a kőszívet tele hidegséggel, magánnyal, önzőséggel és vádaskodással elveszem. Mert a halálba tartozik. Az új szív, amit tőled kaptam, hozzád tartozik! Egy osztatlan szív, ez a mi döntésünk. Tudjuk többnyire, hogy mi választ el: a mi Facebook hűségünk, televíziónk, a sport, a karrier, az élvezetek… olyan sok jó dolog van, ami a legjobbtól választ el. De mi feláldozzuk és az Úrnak élünk. Ő mindig ötleteket ad, hogy hogyan tudnánk jobban felhasználni az időt, amit Tőle kaptunk.
Egy osztatlan, tiszta szív. Salamonra gondolok, Dávid Király fiára. Nem volt osztatlan az Úrnál. Sok idegen nőt szeretett, ez volt számára a csapda. Tisztelte az Urat a templomban, bár a szíve máshol volt. Így ne legyen velünk!
Ha szeretjük, amit szeret, és utáljuk, és nemet mondunk azokra a dolgokra, amiket ő nem szeret, akkor egy szív és egy lélek leszünk vele,és Ő velünk. Ezt Ő képes megvalósítani bennünk és általunk. Akkor nagy dolgok történnek, amikre nem nagyon figyelünk, mert tekintetünket az Urra szegezzük, és nem a csodákra. Ő a mi szívünkben él és trónol,  és véghez viszi, amit akar. Milyen jó Ő hozzánk!

Igen, Uram, adj nekem osztatlan szívet! Tudom, hogy ezer kis döntésem van naponta, amelyek megvilágítják, hogy Veled vagyok, vagy Nélküled. Utam, szeretnék mindig Veled lenni!

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s