Reménységem – 2018.01.16

Csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet.
Zsoltárok 62,6

Néha a dolgok egyszerre beviharoznak az életembe, néha minden és mindenki egyszerre tőlem akar valamit, néha egy vita, és egész napra nincs nyugalom, néha tönkremennek a szép álmok, néha felhalmozódik a sok munka, néha az erőm, a türelmem és a reménységem végéhez érek… és nincs tovább.
Milyen jó, hogy Isten mégis itt van! Amikor tényleg, minden egyszerre romlik el és omlik össze. Amikor az egész világom elsüllyed. És az életem is egyszerre csak végetér. Hol a remény, ami minden csalódottságból és halálból kihoz? Csak nála, a halálra a betegségre, a bűnökre és a romlásra. Igen, csak Istennél csendesül el lelkem, tőle kapok reménységet.
Az a jó, mikor reggelenként, mielőtt az új nap elkezdődik, Őt keresem. Védelme alá helyezem magam, a gyereket, a napot, a munkát, a barátokat és minden mást is. Kérem a támogatását, bölcsességét és kegyelmét. Ő a legjobb barát, és a napon végig vezet engem. Mikor leveszem róla a szemem, ő fenntart. Mikor valami szerencsétlenség történik, Ő afelett áll – mert az Ő akarata történt mindennek ellenére, az ő vigasza épít engem újjá. Az ő kezeiben védve vagyok.
A kérdések hada zúdult rám: Miért mindig én? Miért csak nekem kell szenvedni? Miért ez a betegség? Miért, miért, miért? Aztán ráfordítom a tekintetemet, mert még sokat kell szenvednem – és Ő mellém áll! Nem ad választ a miértjeimre, csak mellém áll. Ő a reményem, és neki van utolsó szava. Jézus a barátom, és ugyanakkor a teremtés Ura.
Jézus mondja: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek.

Köszönöm, Jézus, te megtöltöd a szívemet örömmel! Nem kellene mindig a miérttel terhelődnöm, mert te vagy az Uram! Milyen jó, hogy hogy velem vagy! Már reggel énekelhetek és köszönhetek, mert te, a barátom, az erősítőm, a mindenem. Tőled kap békét a lelkem, te vagy reménységem, benned sohasem csalódok.

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s