Isten hangja – 2018.01.14

Ezt mondta nekem: Emberfia, állj a lábadra, beszélni akarok veled!
Ezékiel 2, 1

Isten beszélni akar velünk, de hallgatunk-e mi rá?
Ez egy egész fontos kérdés. Akkor hogy akarod Te Isten akaratát tenni, ha nem is hallgatod meg Őt? Hogy akarsz az Ő útján maradni, mikor az imádságodban csak magadhoz beszélsz?
Egy lelkésznek csak 8 látogatója volt vasárnap. De ezt mondta: Mikor csak egy hallja meg az evangéliumpt, és befogadja, akkor már megéri. Szegény ember! Sem víziói, sem álmai nincsenek, csak egy kis szánalmas bizodalma. Az Isten velünk akarna beszélni, és az életünkbe víziója és álmokat adni. Nagy víziókat és nagy álmokat, nem csak kicsikéket…
Pál víziókkal betöltött volt, a világot akarta Jézusnak meghódítani. És meg is csinálta! Sosem volt egy hallgatóval évente megelégedve. Azt akarta, hogy az egész világ megtudja: Jézus az Üdvözítő! Az álmai vezették.
Hol vannak a te vízióid, a te álmaid? A melegházadba beburkolod magad, a rózsatermesztődbe, kizárólag a gyermekeid, munkád és hobbid közé?
Hogy akarsz akkor Istenre hallgatni?
Jézus azt mondta: ahol a szíved, ott van a te Istened is.
Mostpedig, mivel foglalkoznak a gondolataink leginkább? Mibe áldozzuk az energiánkat?
Jézus azt szeretné, ha Ő lenne az első az életünkben. A második hellyel Ő nincs megelégedve. A gondolatainknak és álmainknak körülötte kell forogniuk.
Ézsaiás ilyen ember volt. Ezért hallhatta és láthatta az Urat egy vízióban: Kit, kit küldjek? Ki lenne a követem? – És Ézsaiás nem engedte, hogy másokhoz eljusson Isten eme kívánsága, és azonnal mondta: Engem küldj! – Ézsaiás megtudta Őt hallani, mert mindenhol, minden munkájában Istent látta, mindenben Isten igéjére látott hasonlatot, képeket ,amik Őt írják le, gondolatai ás álmok voltak, amik Istennel törődtek. Nyitott volt Isten hívására. Mi pedig teljesen dugig vagyunk a hobbinkkal, a túlélési harcunkkal, karrierünkkel és a többivel;  – Rá nem is figyelünk.
Mi nekünk kell Isten hangját hallani. Nem jó, ha a lelkész, evangélista vagy apostol az Isten helyére. Ő akar egyenes, direkt kapcsolatot velünk, és nem más emberek álltal. Menj, állj a lábadra, és mondd: Én akarok! Én menni akarok, hallgatni akarlak, látni akarlak! Uram, Téged akarlak!

Uram bocsásd meg, hogy más dolgokkal voltam elfoglalva, és semmi időm nem maradt Rád. Öt perc naponta, ez Neked nem elég! Te nekem annál sokkal többet érsz. Téged akarlak keresni és hallgatni, valóban Terád hallgatni!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s