Üldöztetés – 2018.01.11

Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.
Máté 5, 11-12

Tudjátok, van egyfajta harc a világosság és a sötétség között. A gonosz mindig a jó, az Isten ellen harcol. Megvannak a csatlósai, és Istennek is a gyermekei. Közöttük alakul ki a harc.
Akiben nincs fény, az a sötétségben ül. Mikor esténként a fényt lekapcsoljuk, sötét van, eltűnt a fény. Úgy van ez a világ fényével is: hogyha Ő elmegy, jön a sötétség. Nincs itt már az Úr, és az sem, amit véghezvitt és jónak talált: öröm, béke, szeretet, könyörületesség, barátság, türelem, szelídség. Minden eltűnik, ha Isten nem uralkodhat.
A világ gyermekeit a saját Uruk irányítja. Ez nem mindig annyira nyilvános, de észre lehet venni: Gyűlölik Jézust. Őellene vannak, és midnen lehető magyarázatot felhoznak, hogy benne mások ne higgyenek. Minden kicsi hibát meglátnak, és minden pletykát elhisznek a keresztyénekről. Szörnyű, hogy néha miket hallani. Mivel az ördög gyűlöli az ÚrJézust, a követőit arra sarkallja, hogy a keresztyéneket utálják. Hányan lettek megkövezve vagy megégetve, csak azért, mert hittek.
Ha te nem vagy így közzétéve, üldözve, félreértve, becsmérelve és rágalmazva, akkor a helyes társadalomban élsz. Jézussal így bántak, Pállal és más apostolokkal és minden keresztyénnel, aki Jézust szerette. Egy a követői közül így szól délben: Valahogy ma valami elromlott. Ma már engem senki nem becsmérelt, senki nem köpött le és ütlegelt. Uram, van velem valami baj? – Ő tudja, mikor Jézusról beszélt, Hozzá imádkozott és teljes szívvel követte Őt, az ellenség ellenállása teljes automatikusan jött.
Amikor mi hazugság, lopás vagy csalás miatt üldözve lennénk, az helyes lenne, ugye? De mikor minket az emberek gyűlölnek, mert Jézus a szívünkben van, büszkének kell lennünk. Ő ezt már kiállta, mi is kitudjuk. Ő mellettünk áll, s az igazság és a szeretet hiányát bennünk kitölti.

Köszönöm Jézus! Észreveszem, hogy a követőd vagyok-e. Mikor senki nem utál engem miattad, nem vagyok veszélyes az ellenség számára. De büszke akarok arra lenni, hogy téged követlek, még ha üldözve és gyalázva is vagyok emiatt. Igen, fáj, Uram, de csak a hiúságom sérült meg. Minden ellenére Hozzád akarok tartozni, mert te engem végtelenül szeretsz.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s