Imameghallgatás – 2018.01.10

Jézus mondja: Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek.
János 15, 7

Sok ígéret van az Újtestamentumban arról, hogy Isten meghallgatja az imáinkat. Többnyire ez feltételhez kötött: …amit hisztek; avagy: legyen neked hited szerint. Imameghallgatottság és a hit mindeddig elválaszthatatlanul egymáshoz tartoztak.
Muszáj mindegyik bibliai részt és Jézus kijelentéseit az imameghallgatásról együtt nézni, hogy nehogy csalódjunk végül. Milyen gyakran is mondja valaki: Hányszor imádkoztam Istenhez, hányszor próbáltam minden erőmmel hinni, és Ő pedig nem hallja.Vagy másik módon: Ha hiszed, hogy Isten egészségessé tesz, tulajdonképp már meg is vagy gyógyítva. Ha hiszed, hogy Isten neked pénzt, sikert és jóllétet ad, biztosan megkapod. És az ember jó példákra is utal. És a kudarc érzése marad a legvégén– nem hittem eléggé.
Annyira nem könnyű ez azért. A hitet nem lehet csak úgy helyreállítani. Megerőltethetjük magunkat; az örökös magabiztos beszéd, minden ámítás és belső hang ellen rábírjuk önmagunkat.
Másoknak a hit a Szentlélek egy adománya. Csak Ő tudja a hitet kieszközölni azokban, akiknek imameghallgatásra van szükségük, hiszen Ő Isten is egyben.
És harmadszor: Sokan Isten ellen vannak, és imáikkal valamit ki akarnak csikarni és megharcolni. Ha Isten kapzsi lenne, és mikor az ember felidegesítené Őt, akkor bűnünk szerint járna el. Valódi gyerekesség, az ilyen gondolkodás.
Jézus azt mondja, hogy neki bennünk kell lennie, és az Ő szavának pedig mibennünk. Ekkor csodákat láthatunk. Tarts ki a belső kapcsolatban vele, hogy Ő veled beszélhessen. Akkor fogod tudni, hogy mi az Isten akarata, és bizonyossággal imádkozhatsz ezért (mert a Szentlélek kieszközöli benned ezt a hitet).
Az Ő akaratának kell megtörténnie, nem a miénknek.
Sokak csak valamilyen dolgokat akarnak Jézustól és nem Őt magát. Őket  Ő ignorálja. Ő vár, míg hitben felnőttekké válunk.

Köszönöm, Jézus! Benned védve vagyok, és nyugodt lehetek. Mikor velem beszélsz, kérhetlek Téged, köszönetet mondhatok, hihetek és csodákat láthatok ,amiket véghezviszel. Te egy nagyszerű Isten vagy!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s