Jézus parancsa – 2018.01.09

Az én lelkemet adom belétek, és azt művelem veletek, hogy rendelkezéseim szerint éljetek, törvényeimet megtartsátok és teljesítsétek.
Ezékiel 36, 27

Ez aztán tényleg egy jó hír nekem! Annyi sokat fáradtam, hogy Jézus parancsát betartsam. A durva bűnök elkerültek engem, lopás, házasságtörés, hazudás, ölés, stb. De Jézus a hegyibeszédben ezt is mondta: aki azt gondolja a másikról, hogy bolond, azt a gyilkosság bűne terheli… Aki másképp néz egy asszonyra, az már házasságtörő… Így nem tudok Elé állni tiszta lelkiismerettel. Aztán jönnek az új parancsok az Újszövetségben: Egy keresztyénnek boldognak kell lennie, hálásnak, békésnek, türelmesnek, szelídnek… és világossá válik, hogy kudarcot vallottam, és nem vagyok szent. Mennyit fáradoztam, mennyit tisztítgatom a lelkiismeretemet – és mégis, a törvényeket nem tudom megtartani. Milyen jó, hogy Jézus mindig bocsánattal fordult felém és megvigasztalt.
Aztán a Szentlélek bennem dúló harca következett. És most örülök, hálás vagyok, szeretek imádkozni, Bibliát olvasok és minden teljesen egyszerű. Tudok hinni! – ami régente nehezemre esett, elfogadom a bocsánatot, Isten szerelmét, és a gonosz eltűnik. Micsoda csodálatos megszabadítás! Csak ez lehetséges: Istennek kell ezt bennem véghezvinni, amit Ő tőlem követel. És csak ez visz el a hit szabadságára. Milyen jó az Isten hozzám! Állandóan vele beszélhetek, rossz lelkiismeret nélkül, anélkül, hogy bármi elválasztana Tőle. Hiszen bennem él!
Milyen Isten megoldása a számomra! Az Ő kezében teljesen védve vagyok.
Még mindig nem vagyok szent. De hiszek a megbocsátásának. Minden reggel újra boldog és hálás lehetek. Báratommá vált, szerető Atyámmá, Vigaszommá, Segítőmmé, Bátorítómmá és Megváltómmá!
Most már Érte élhetek! Mert Ő előbb szeretett engem, és bennem mindent véghezvisz, ami szükséges ahhoz, hogy Neki szolgáljak! Olyan értékes, hogy egyedül Érte élek!

Köszönöm, Jézus! Felszabadítottad az utat az Atyához! Most már csak az Úrban élek, és Ő énbennem! Mennyi minden jót tesz Ő velem. Teljesen az Tiéd akarok lenni, és szeretném, ha örökké a szívemben maradnál!

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s