Halk vagy hangos ima – 2018.01.08

Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent.
Lukács 17, 15

A másik ember gondolatait nem láthatjuk vgay hallhatjuk, és senki nem is tudja a miénket. Az ellenség sem olvashatja a gondolatainkat.
Mások, mint az ellenség is, csak gyaníthatják, hogy mit gondolunk. A szavaink, viselkedésünk vagy arckifejezésünk alapján sejthetik, hogy mi megy bennünk végbe.
Mi magunk sem igazán tudjuk, hogy mi megy bennünk végbe. A gondolataink nem olyan konkrétak, mint a szavak, néhány életlen, ködös és éretlen. Mikor szavakba akarjuk foglalni, muszáj azokat konkretizálnunk.
Egyedül Isten hatolhat a szívünk, gondolatunk és érzésünk legeslegmélyére. Előtte semmi sincs elrejtve. Ezért hallja Ő a csendes sóhajokat, és szívünk titkos kívánságait is. Látja, ha hálás vagyok, és azt is, ha haragszom. Mindent tud. Vannak nehéz idők, amikor nem vagyunk képesek imádkozni – Isten mégis hallja a sóhajainkat. Vannak idők tele örömmel, olyan, hogy nem is tudjuk szavakba foglalni – és Isten velünk örül.
A csendes imának is megvan a jogosultsága, például mikor közösségben vagyok, és az emberekért csendben imádkozom. Vagy amikor sétálok, magamban vele beszélgetek. Akkor a gondolataimba Ő is közbeszól.
De észrevettem egy különbséget, mikor valamiért imádkozok, hogy halkan vagy hangosan teszem azt. Bennem valami másképp játszódik le, amikor hangosan kezdek el imádkozni. Sokkal erősebben érzem Isten jelenlétét, valami hatalmat tapasztalok az imában. És győzelembiztos leszek.
Vagy azon múlik-e, hogy a láthatatlan világ is hallgassa? Az Isten dicséretete a gonosznak mindig szörnyű, muszáj ekkor menekülnie. Hogy kellene egy gonosz léleknek rám hallgatnia, miközben az imáim csendesen eltűnnek? Erre egyáltalán nem figyel!
Isten dicsérete ezen a világon nagyon fontos, hogy a gonosznak gátat vessünk és felette győzelmeskedjünk. Amikor Istent hangosan dicsérjük, jönnek az angyalok hozzánk, és csatlakoznak. A gonosznak muszáj magát visszahúzni. Ez Isten győzelmének kiáltmánya a gonosz fölött. Ez egy éles fegyver, ami a szánkban van: Isten dicsérete. Ezért szól így a Zsoltárok 149,6: Szájuk Istent magasztalja, kezükben kétélű kard van.

Köszönöm, Jézus! Te keresztül látsz engem. Ismered a gondolataimat és érzéseimet, kutasd ki a legeslegmélyebbeket is. Minden előtted van tisztán és nyitottan. És hangosan akarlak Téged dicsérni, mindenkinek hallania kell: Te vagy a Megváltóm, Szabadítóm, Gyógyítóm, az én Segítőm és Barátom! Te vagy az ÚR, aki mindent csodálatosan igazgat.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s