Pünkösd – 2017.6.6

Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
Apostolok Cselekedetei 1,8
Ez egy Ígéret volt a Tanítványoknak, mielött Ö felemeltetett. Tulajdonképpen az hogy, Ök veszik a Szentlelket, és ök az Ö Bizonyságtevöi lesznek. A Szentlélek egy Személy, Ö nem egy nemszemélyes Erö vagy Energia. Ö teljes Erö és Energia, de ennél több is. Meglehet Öt Bántani. Meglehet Öt sérteni. Lehet Öt követni, vagy üldözni. Ö Vígasztaló, Segítö, Emlékeztetö. Ö valóban egy Személy amint Jézus vagy az Atya. Ö Eggyütesen Jézus az Atya-Isten a Szentháromság. Sokaknak Ö csak homályos, elmosódott valami, mi nemkapunk tökéletes, világos képet Róla, amint Jézusról. Ez abban rejlik hogy, Ö nemsok Kiemelkedöbb dolgot tesz magáról, hanem mindenben  Jézust dicsöiteni akarja. Ö örvend, ha mi Jézust imádjuk és Öneki adjuk a Dicsöséget. Azért is nem téves ha mi felcseréljük Imdságainkban a Szentháromságot és csak Jézust említjük, Neki köszönetet mondunk, azért amit a Szentlélek tesz. Ök ezt tökéletesen megértik. Jézus nemakar benünket kiképezni arra hogy mi a saját Akaratunkat használjuk. A Szentléleknek az Ereje nem áll a mi rendelkezésünkre, hogy mi azt tegyük amit akarunk, hanem, mi áljunk a Istennek a rendelkezésére, hogy Ö azt tegye  velünk amit Ö akar. Mi csak Kanálisok vagyunk az Ö Erejében. (Mi megjegyezzük, azt hogy a Szentlélek helyett használhatjuk az Isteni Eröt is, mely a Megtestesült  Isteni Erö). A Tanítványok és az Apostolok, semmit sem tudtak az Isteni Erön kívül cselekedni. Mi látjuk Pétert amint ö magától csak bajt idézet elö. Azonban amikor a Szentlélek hejet talált öbenne, Békességet idézet elö, Csodákat és egy Hüséges Bizonyságtavöje lett Jézusnak. Mi is tehetünk sokat magunktól, de hejesebb ha engedjük hogy a Szentléleknek az Ereje Vezessen benünket.  Minden kicsiny Munkában is sokkal könnyebb számunkra, ha Övele tesszük, és ha Öreá halgatunk. Az Isteni erö nemazért jön hogy mi Lustálkodjunk, hanem hogy Ö minket mozgásba irányitson. Mi Jézusnak a cselekedeteit kel tegyük, az Ö Hasonmásának kel lennünk és Bizonyságtevöknek kel lennünk az egész Világban. Az Isteni Lélek munkálja ezt bennünk, amint Ö bennünk Él, és idöröl idöre az egész Emberben hejet foglal, és újratervezi;- amenyiben mi ezt Neki megengedjük! Eképpen lehetünk mi Bizonyságtevök az Isteni Szeretetben. Mindeggy hogy miképpen, Evangélista vagy Miszziónárus, avagy Háziasszony vagy Irodamunkás: Mi végezzük a mi Munkánkat, aképpen amint ez Jézusnak kedves. Ezekután Cselekedhet Ö általunk.
Köszönöm Atyám, a Léleknek Erejét, mely bennem lakik! Igen én akarom hogy sok Hejet foglaljon el bennem, Öréa halgassak és Neki engedelmeskedjem. Te elökészítesz engem, hogy Hasonmása legyek a Te Fiadnak. Magamtól én erre nemvagyok képes, mert sok Bün, Hitetlenség, sok Szeretetlenség…. De Ö énbennem, ez Jó! – -s ezekszerint sikerül. Köszönöm, Atyám, hogy Te gondot viselsz rólam!
Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s