Megváltás – 2017.6.5

Mert tudom, hogy nem lakik én bennem, azaz a testemben jó; mert az akarás megvan bennem, de a jó véghezvitelét nem találom. …  Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?
Róma 7,18f; 24f

Amenyiben belefáradtunk a Bünnek, akkor megérthetjük Pál Apostolt mit akar kifejezni a fönnebb említett Igeversben. Miér teszem azt amit nemakarok, és nem azt amit akarok. Ki eröltet engem? Ez a Hústest, a nemi vágy, az Óember, a jólápolt, meghízlalt  Én.

Aki e nyomást ismeri magában kétkedve bánkódik, az már meg van áldva avagy majdnem megvan ádva. Mert ö az ö Szükségében az Úr Jézus Krisztushoz jön. Jézus a Megmentö, Megváltó, Segítség a Szükség idején.
Jézus nemcsak megbocsájt, és minden marad a régi. És minden Nap újrakezdödik a harc az Óemberrel. Nem, Jézus a Megoldás, Aki benünket Megszabadít !
Azért írja Pál: Istennek legyen Hála ami Urunk Jézus Krisztus által! Pál ismeri a rendes Címet ahol a Bünnek megoldás van: Jézus.
Nekünk a Keresztre kel mennünk mint Jézus. A mi ápolt Bününket az Ént a Keresztre kel szegeznünk, mint Jézust. És nekünk igyekeznünk kel arra, hogy az ottmaradjon.
Különben ismét megkezdjük a Harcot az elejétöl. Megvagyunk halva és a mi Énünk, akkor tud Jézus bennünk élni. és ezután kezdödik meg a valódi Élet!
Ö adja nekünk a Szentlelke, amely benünket vezetni akar. Amikor veszély van, figyelmeztet benünket Istennek Lelke. Ö mondja nekünk, hol van a megoldás. Ö indít
benünket az Imádságra, ha valóban az Ellenség jön, s Ö az Atyához vezet. Ö Megelevenít a Biblia által. Ö a Hitünket növeli. Ö elveszi a Félelmet. Ö formálja az Életünket a Jézuséhoz hasonlóan. Igen Neki Nagy Célja van velünk! És ez így haladhat ha a mi Óemberünk a Kereszten maradt, és a mi új Jézus-Én van táplálva.
Milyen nagyon jó ha a Lelki Életet éljük! Eképpen Felszabadúlva vagyunk a Bünnek Hálójától! És ha mégis megtörténik hogy mi ismét bünt követünk el, nyilván van
hogy még nagyon messze vagyunk a Tökéletességtöl, de amire mi vágyunk, de az Út az helyes, amelyen vagyunk! Valahányszor elesünk, mehetünk Jézushoz, hogy
Bocsánatot kapjunk. Mindég, ha mi az Istenhez közeledünk, a Szentlélek jelen van, és Ö vezet az Úrhoz. És ezáltal lesz az Életnek értelme, célegyenes és nem hiábavaló.
Köszönöm Jézus, hogy Te vagy az Út, az Igazság és az Élet! Neked nemcsak elvárásaid vannak tölem, hanem Te az Útat ehez szabaddá Tetted. Eképpen jó ez  így, Téged követni és Rád halgatni. Köszönöm a Te Lelkedet,melyet Te adsz nekem. Ö az én Segítségem és Vígasztalóm.
Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s