Megelégedetség/Kívánságok/Vágyak- 2017.6.4

Nem hogy az én szűkölködésemre nézve szólnék; mert én megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelégedett legyek. …  Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az Ő gazdagsága szerint dicsőségesen a Krisztus Jézusban.(Filippi 4,11.19)
A Bünöknek eggyik alapja, gyökere a Kapzsiság, valamint a Fösvénység s a Vágyak. Ádámot és Évát, Katasztrófához vezette. Vajon nem ehettek volna sok ezer Fákról Gyümölcsöt? De mégis eggy amejröl tilos volt enni, megszegték a tilalamat és ettek belöle. A Kapzsiság és vágy vezette öket az Eseményhez. Én kívánom,nekem mindenáron kel, volt a vezetés és ettek belöle. Nekem ez kel,enélkül nemtudok létezni… Így halad a Vágy. Mindeggy ha mostmár az Evés, Ivás, Vagyon avagy Szex. Ennek megkel lenni és még most azonnal. És mindenáron! A Vágyak Szólgává tesznek benünket. A BIblia azt mondja hogy ezek a Legalapvetöbb Bünök amelyek sok másokat vonnak maguk után. Van még más Alapvetö Bün is, például a Gyülölet, Irigység, Lustaság, Büszkeség. Mind egyenesen Isten ellenirányába van, és megítéli a mi Hitünket az ÚrJézusKrisztusban való alapunkat.
Miképpen lehet a Vágynak ellenállni? Úgy hogy az ember aképpen jár el amint az ÚrJézusKrisztus és Pál Apostol. A Megelégedés egy „Varázslószer“ a Vágy a Kapzsiság ellen. Ha én nekem Megelégedésem, Békességem van, nincsen immár szükségem mindenáron erre vagy arra. Pál teljesen az Úrral élt és Általa. Ö Rábízott mindent. Ö bízott az ÚrJézusKrisztusban és az Úr nemhagyta öt soha Cserben. Voltak alkalmak hogy csak Szárazkennyeret kapott, de Pál megelégedett volt. Mirefel érdemelhetett ö többet? Ö egy Bünösember volt, de aki Kegyelmet nyert. Azért volt ö oly Hálás és Boldog, mert minden ami volt még, az csak mellékessé lett. Ö tudta tökéletesen hogy Kegyelmet nyert és nem többet s valóban nem többet, de ez elég volt! Éppen ezállapotban osztódnak meg a Lelkek: Nekünk vannak Nevezetesen Autónk, Ruházatunk, Ennivalonk,drága Hobbynk …. Mirefel dolgozunk mi tehát? Eképpen mi is megelégedettek vagyunk, de nem Isten. Miképpen akarunk mi az Ö Kegyelmében élni? Ha mi belátjuk hogy semmifélekképpen nem érdemeltünk semmi Jót, akkor mi leszünk Megelégedettek, azzal amit Isten ad. Istenünk az ÚrJézusKrisztusban soha nem Takarékos az Adásban! Ö nem Fukar; Ö ad Örömmel. (Hasonlítsad Máté Evg.6,24-34 et is) Ha mi Istennek Adományaival még Szükölködünk, akkor ez azt jelenti hogy még mndég nemértettük meg a Kegyelmet s az Evangéliumot. Ha mi úgylátjuk hogy még többhöz volnának Jogaink akkor miért van szükségünk Istenre? Ha amugyis minden balul sikerül? A Megelégedés Lelkinyugalmat Békességet teremt. Mert az Úr Gondot visel rólunk. Megelégedés, Hálaadás Örömet idéz elö. Mert az Ö Adományai megeörvendezteti a Szíveinket. Ez hiányzik azoknak akiknek mind töbre és töbre van szükségük és ök valják is azt hogy többhöz van Joguk. Tehát a Gyógyszer az Elégedetlenségnek megvan oldva: Megelégedetség, Hála,Öröm! Ha ezek Tenálad is megvannak akkor a Vágyakozás hatalma elveszti erejét feletted. Örvendezzél az Úrban, mert Ö tudja hogy mire van neked szükséged és mi a Jó számodra.

Köszönöm JóÉdesAtyám az ÚrJézusKrisztusban hogy Te Gondot voselsz rólam, mindenekben s Gazdagon! Neked vagyok ezért Hálás és Örvendek. Milyen nagyon Jó ha a Szív nyugalomba hejezkedik azoktól hogy ; „kel,kel,kel és kel“! Nálad találom mindég a Nyugalmat, Élvezhetem az Életet, Eröt merítek Nálad, Te Jó vagy hozzám.

Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s